Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Japonija nutraukia rusiškų anglių importą, išsiunčia rusų diplomatų

Japonija penktadienį paskelbė, kad dėl karo nusikaltimų Ukrainoje nutraukia rusiškų anglių importą ir išsiunčia aštuonis rusų diplomatus.
Fumio Kishida
Fumio Kishida / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tokių veiksmų imtasi Ukrainos sąjungininkėms didinant spaudimą Rusijai po pranešimų apie jos karių įvykdytus karo nusikaltimus Kyjivo srityje.

„Rusijos pajėgos žudo civilius ir atakuoja branduolinius objektus, smarkiai pažeisdamos tarptautinę humanitarinę teisę. Tai karo nusikaltimai ir už juos niekada nebus galima atleisti“, – reporteriams sakė Japonijos premjeras Fumio Kishida.

„Uždrausime rusiškų anglių importą“, – sakė F.Kishida. Jis pažadėjo surasti alternatyvų ir paprašė šalies piliečių „supratimo ir bendradarbiavimo“.

Premjeras išdėstė papildomas sankcijas, įkaitant naujas turto įšaldymo priemones ir tokių prekių kaip įrengimai ar degtinė importo iš Rusijos draudimą. F.Kishida taip pat sakė, kad Tokijas rems pastangas Tarptautiniame Baudžiamajame Teisme (TBT) ištirti Maskvos veiksmus.

Anksčiau Japonijos Užsienio reikalų ministerija paskelbė apie aštuonių rusų diplomatų iš ambasados ir prekybos biuro išvarymą.

Šis sprendimas nepaveiks Rusijos ambasadoriaus Tokijuje Michailo Galuzino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius