Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Japonijoje liūčių aukų skaičius viršijo 80 žmonių

Japonijoje per nesiliaujančias itin stiprias liūtis žuvusiųjų skaičius viršijo 80, dar apie 60 žmonių laikomi dingusiais be žinios, skelbia NKH televizija.
Japonija
Japonija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Japonija Liūtis

Per tris dienas Japonijos pietinėje dalyje nesiliaujančios rekordinės liūtys, sukėlusios potvynius ir purvo nuošliaužas, iki sekmadienio vakaro nusinešė 81 žmogaus gyvybę, o mažiausiai 58 žmonės vis dar laikomi dingusiais be žinios.

Didžiausias stichijos aukų skaičius užfiksuotas Hirošimos prefektūroje – 37, 21 žmogus žuvo Ehime prefektūroje. Taip pat pranešama apie aukas Sagos, Kioto, Fukuokos, Okayamos ir daugelyje kitų prefektūrų.

Kaip pažymi NKM, Japonijos valdžios institucijų manymu, aukų skaičius veikiausiai dar didės.

Anksčiau sekmadienį premjeras Shinzo Abe perspėjo dėl „lenktynių su laiku“ gelbstint potvynio aukas, nes dar yra daug žmonių, kurių padėtis neaiški.

Smarkios liūtys sukėlė staigių potvynių ir žemės nuošliaužų centrinėse ir vakarinėse šalies dalyse. Evakuotis buvo nurodyta daugiau kaip 2 mln. žmonių, tačiau evakuacija nėra privaloma. Namuose pasilikusieji pateko į sparčiai kilusio vandens ar nuošliaužų spąstus. Vanduo užliejo kai kuriuos kaimus, o nevilties apimti gyventojai gelbėdamiesi lipo ant namų stogų ir laukė gelbėtojų, apačioje kunkuliuojant potvynio vandenims.

Sekmadienį Japonijos meteorologijos agentūra dar dviejuose regionuose paskelbė aukščiausio laipsnio pavojų, bet vėliau lietui silpstant jį atšaukė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius