Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Japonijoje rastas negyvas su premjero Shinzo Abe kronizmo skandalu siejamas pareigūnas

Japonijos finansų ministerijos pareigūnas, atsidūręs kronizmo skandalo, su kuriuo siejamas ministras pirmininkas Shinzo Abe, epicentre, buvo rastas negyvas, penktadienį pranešė vietos žiniasklaida. 
Japonijos premjero partija pelnė užtikrintą pergalę nacionaliniuose rinkimuose
Shinzo Abe / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Policija atlieka tyrimą dėl Kobėje šalies vakaruose rasto pareigūno mirties aplinkybių; įtariama, kad jis nusižudė, nurodė „Jiji Press“ ir „Kyodo News“, cituodamos neįvardytus policijos šaltinius.

Naujienų agentūrai AFP susisiekus su policijos atstovus spaudai, šis sakė kol kas negalintis patvirtinti žiniasklaidos pranešimų.

Pareigūnas, kurio tapatybė nebuvo įvardyta, rastas negyvas trečiadienį. Šis asmuo buvo atsidūręs skandalo dėl vyriausybei priklausiusios žemės pardavimo mažesne nei rinkos kaina artimam premjero draugui epicentre, skelbia žiniasklaida.

Šis pareigūnas esą prižiūrėjo 2016 metais įvykusį sklypo Osakoje pardavimą vienai vaikų darželį valdančiai įmonei gerokai mažesne nei rinkos kaina. Šios įmonės vadovas esą yra artimas premjero draugas.

Šis sandoris į viešumą iškilo tik pernai vasarį ir išprovokavo skandalą, kurio šešėlis tebepersekioja premjerą. Pats Sh.Abe kategoriškai neigia kaip nors nusižengęs, o visuomenė toliau palankiai vertina jo darbą premjero poste.

Remiantis žiniasklaidos pranešimais, sklypas buvo parduotas už maždaug dešimtadalį rinkos kainos. Tuo tarpu vaikų darželis paskelbė planuojantis paskelbti Sh.Abe žmoną Akie tame sklype statomos pradinės mokyklos garbės direktore.

Sh.Abe tvirtina, kad jo žmona „nenoromis“ sutiko su garbės direktorės pareigomis, tačiau jau „atsistatydino“.

Praėjusią savaitę pasirodė informacija, kad su minėto sklypo pardavimu susiję finansų ministerijos dokumentuose buvo daromi pakeitimai prieš pateikiant juos parlamentui.

Šie įtarimai pastarosiomis dienomis paralyžiavo parlamento darbą, daliai įstatymų leidėjų boikotuojant debatus. Jie kaltina Finansų ministerijos pareigūnus paslėpus kai kuriuos svarbius dokumentus ir bandžius nuslėpti skandalą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius