Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japonijos imperatoriaus brolis paskelbtas pirmuoju žmogumi eilėje į sostą

Japonijos imperatoriaus Naruhito jaunesnysis brolis Fumihito sekmadienį per tradicines apeigas rūmuose buvo oficialiai prisaikdintas pirmuoju žmogumi eilėje į Chrizantemų sostą.
Imperatoriaus brolis Fumihito
Imperatoriaus brolis Fumihito / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ceremonija dėl koronaviruso pandemijos buvo atidėta septyniems mėnesiams ir buvo gerokai kuklesnė.

54 metų princo, dažniau vadinamo Akishino, prisaikdinimo ceremonija užbaigė visą virtinę sosto perdavimo ritualų, kurie buvo pradėti pernai gegužę, kai Naruhito įžengė į sostą atsistatydinus jų 86 metų tėvui Akihito.

Japonijos imperatoriaus rūmų garbiausiame Pušų kambaryje 60-metis Naruhito oficialiai paskelbė savo jaunesnįjį brolį seniausios pasaulyje monarchijos sosto įpėdiniu.

Šią ceremoniją iš pradžių ketinta surengti balandžio 19 dieną, tačiau ją teko atidėti Japonijos vyriausybei išleidus įsaką dėl nepaprastosios padėties šalyje, susijusios su koronaviruso pandemija. Sekmadienį surengta ceremonija tetruko vos 15 minučių, o jos dalyvių skaičius buvo sumažintas nuo pirminių 350 iki 50.

Dabar eilėje į Japonijos imperatoriaus sostą be imperatoriaus jaunesniojo brolio yra tik jo 14-metis sūnus Hisahito, nes Naruhito aštuoniolikmetė duktė Aiko ir sosto įpėdinio dukterys Mako ir Kako į sostą pretenduoti negali, kadangi yra moterys.

2005 metais Japonijoje svarstyta moterų imperatorių galimybė, tačiau 2006-aisiais gimė Hisahito ir šis klausimas buvo pamirštas. Visuomenės apklausos rodo, kad dauguma šalies gyventojų pritaria moterų imperatorių idėjai. Be to, Aiko šalyje yra itin populiari.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius