Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japonijos pietuose dėl galingo taifūno dalis gyventojų liko be elektros energijos

Galingas taifūnas šeštadienį smogė Japonijos pietinėms Okinavos saloms, nutraukė elektros tiekimą daugiau nei 15 tūkst. namų ūkių ir privertė atšaukti šimtus skrydžių. Taifūnas Tapah, kurio vėjo gūsių greitis siekia 180 kilometrų per valandą, šiuo metu juda į šiaurę. Manoma, kad toliau stichija slinks virš jūros tarp Pietų Korėjos ir Japonijos vakarinės dalies.
Japonijos vėliava
Japonijos vėliava / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Japonija Taifūnas

Šalies meteorologijos tarnyba paskelbė įspėjimus apie liūtis, potvynius ir štorminius potvynius, o Okinavos prefektūros savivaldybė maždaug rekomendavo evakuotis 334 tūkst. gyventojų.

Pasak pareigūnų, buvo sužeista mažiausiai 18 žmonių, o vietos komunalinių paslaugų įmonė „Okinawa Electric“ pranešė, kad 19 val. 45 min. vietos laiku (13 val. 45 val. Lietuvos laiku) maždaug 9,2 tūkst. iš 17 tūkst. namų ūkių vis dar neturėjo elektros.

Tapah juda ta pačia trajektorija, kuria šio mėnesio pradžioje praslinko taifūnas „Faxai“. Pastaroji audra judėjo per Tokiją, o rekordinio stiprumo vėjai sugadino elektros linijų, sujaukė keliautojų planus ir sutrikdė pasiruošimą Pasaulio regbio taurės turnyrui.

Tokijo pakraščiuose sutrikus elektros tiekimui, dešimtys tūkstančių gyventojų buvo likę be elektros ilgiau nei savaitę .

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius