-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 12 /10:51

Japonijos premjeras: D.Trumpas novatoriškai siekia Korėjos pusiasalio denuklearizacijos

JAV prezidentas Donaldas Trumpas derybose su Šiaurės Korėja demonstruoja novatorišką požiūrį, trečiadienį sakė Japonijos premjeras Shinzo Abe, kuris paragino Pchenjaną pasinaudoti proga gerinti santykius.
D.Trumpo ir Kim Jong Uno susitikimo emocingos akimirkos
D.Trumpo ir Kim Jong Uno susitikimo emocingos akimirkos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Birželį Singapūre įvyko istorinis JAV ir Šiaurės Korėjos viršūnių susitikimas. Noriu išreikšti paramą šiam susitikimui kaip pozityviam žingsniui, kuriuo siekiama spręsti Japonijos piliečių pagrobimo, branduolinių ginklų ir raketinės programos problemas“, – sakė Sh.Abe per Vladivostoke vykstantį Rytų ekonomikos forumą.

Pasak jo, „prezidentas Trumpas pritaikė novatorišką, dar neišbandytą metodą santykių su KLDR (Korėjos Liaudies Demokratinės Respublikos) pirmininku Kim Jong Unu srityje kurdamas abipusį pasitikėjimą; šiuo metodu siekiama bendrai įsivaizduoti ateitį, denuklearizacijos perspektyvas“.

VIDEO: Istorinis susitikimas: Šiaurės Korėjos vadovas susitiko su JAV prezidentu

Sh.Abe pažymėjo, kad D.Trumpo dėka santykiai tarp Šiaurės Korėjos ir pasaulinės bendrijos ėmė keistis, ir išreiškė viltį, kad Šiaurės Korėja pasinaudos šia proga.

V.Putinas reikalauja saugumo garantijų

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį sakė, kad Šiaurės Korėjai mainais į žingsnius denuklearizacijos link turi būti suteikta saugumo garantijų.

„Šiaurės Korėjai, mainais į jos denuklearizaciją, šiaip ar taip buvo pažadėta saugumo garantijų. Ji aiškiai laukia kažkokio atsakomojo signalo“, – sakė jis Vladivostoke vykstančiame Rytų ekonomikos forume.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius