Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japonijos premjeras savo prioritetais nurodė Šiaurės Korėją ir japonų visuomenės senėjimą

Ką tik pasiekęs užtikrintą rinkimų pergalę, Japonijos lyderis Shinzo Abe pirmadienį pažadėjo spręsti dvi, pasak jo, nacionalines krizes: karinę Šiaurės Korėjos grėsmę ir japonų populiacijos senėjimą bei mažėjimą.
Japonijos premjero partija pelnė užtikrintą pergalę nacionaliniuose rinkimuose
Shinzo Abe / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Spaudos konferencijoje premjeras sakė, kad yra įsipareigojęs ginti japonų gerovę ir taiką nuo bet kokių nenumatytų atvejų. Jis taip pat paminėjo prieš daug metų pagrobtus japonus, kaip manoma, tebelaikomus Šiaurės Korėjos.

„Vykdysiu ryžtingą ir stiprią diplomatiją spręsdamas Šiaurės Korėjos raketų, branduolinių (ginklų) ir pagrobimų klausimus, taip pat toliau spausiu, kad ji pakeistų savo politiką“, – sakė jis.

Sh.Abe valdančioji koalicija per sekmadienio rinkimus laimėjo mažiausiai 312 mandatų 465 vietų parlamento žemuosiuose rūmuose ir jau užsitikrino dviejų trečdalių daugumą.

Premjeras sakė, kad šie rezultatai rodo „stiprią paramą“, ir padėkojo žmonėms, kad jie palaikė stabilumą ir jo vyriausybės politiką.

Jis pažadėjo iki metų pabaigos parengti išsamų paketą dėl Japonijos demografinių iššūkių, kuriame būtų numatytos investicijos į švietimą, našumo didinimas ir pensijų sistemos reforma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius