TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Japonijos premjeras Shinzo Abe: „V.Putinas mums reikalingas dėl pasaulinės taikos“

Šių metų gegužės mėnesį galingiausių pasaulio valstybių septynetuko (G7) susitikimą organizuojančios Japonijos premjeras Shinzo Abe pareiškė, kad Rusija būtina kovoje su terorizmu ir konfliktų sprendime, rašo „The Moscow Times“.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir Japonijos ministras pirmininkas Shinzo Abe
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir Japonijos ministras pirmininkas Shinzo Abe / „Scanpix“ nuotr.

„Mums reikalingi konstruktyvūs santykiai su Rusija“, – sakė Sh.Abe interviu „Financial Times“. Jo teigimu, Kremlius gali padėti spręsti pasaulinio terorizmo, karo Sirijoje, paaštrėjusių Saudo Arabijos ir Irano santykių problemas. „Putinas mums reikalingas dėl pasaulinės taikos“, – Rusijos dalyvavimo svarbą konstatavo Sh.Abe.

Japonijos premjeras teigė, kad svarstė galimybę pakviesti Rusijos lyderį prisijungti prie susitikimo Japonijoje. Rusija buvo neoficialiai pašalinta iš galingiausių pasaulio valstybių susitikimų po neteisėtos Krymo aneksijos 2014 metų kovo mėnesį. G8 formatas buvo pakeistas į G7.

„Kaip G7 susitikimo vadovas aš privalau ieškoti priemonių, didinančių stabilumą ir saugumą regione bei visame pasaulyje“, – kalbėjo S.Abe. Tiesa, pati Japonija prisidėjo prie ekonominių sankcijų tarptautinę teisę pamynusiai Rusijai ir vis dar skausmingai išgyvena po Antrojo pasaulinio karo Rusijos užimtų Kurilų salų praradimą.

Sh.Abe tikisi, kad V.Putinas padės ir stabdant militaristinę Kinijos plėtrą Pietų Kinijos jūroje. „Manau, kad tinkamas dialogas su Rusija, tinkamas dialogas su prezidentu Putinu yra labai svarbus“, – tikino Japonijos lyderis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius