Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

JAV agentai ir Latvijos policija likvidavo padirbtų dolerių spaustuvę

Jungtinių Valstijų slaptosios tarnybos agentai ir Latvijos policija likvidavo nusikalstamą grupuotę, spausdinusią Rygoje padirbtus JAV dolerius, ir konfiskavo suklastotų banknotų, kurių suma – 3,5 mln. dolerių, ketvirtadienį paskelbė pareigūnai.
JAV dolerio kupiūros
JAV dolerio kupiūros / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Per reidą, surengtą po 16 mėnesių trukusio bendro tyrimo, buvo „atlikti septyni areštai“, sakė JAV Slaptosios tarnybos atstovas Baltijos šalyse Christopheris Rohde.

„Tai buvo labai moderni spaustuvė, turėjusi dideles galimybes išplatinti daug padirbtų pinigų“, – pareigūnas sakė žurnalistams Rygoje.

JAV Slaptoji tarnyba yra įgaliota kovoti su Amerikos valiutos padirbinėjimu visame pasaulyje.

Latvijos policijos kovos su ekonominiais nusikaltimais departamento vadovas Peteris Bauska sakė, kad tas „cechas“, likviduotas balandžio 15 dieną, buvo įsikūręs Rygoje, „verslo centre, o ne kur nors rūsyje arba slaptoje vietoje“.

2014 metų rugsėjį Latvijos ekonominių nusikaltimų policija sulaikė tris asmenis, įtariamus padirbtų JAV dolerių platinimu, bet tąsyk nepavyko išsiaiškinti, kokia buvo tų banknotų kilmė.

Bendradarbiaudami su partneriais, teisėsaugos pareigūnai konfiskavo meistriškai suklastotų banknotų Latvijoje, Jungtinėje Karalystėje ir Jungtinėse Valstijose. Galiausiai buvo nustatyta, kad tie pinigai spausdinami Rygoje.

Pasak policijos, per balandžio 15-osios reidą konfiskuota padirbtų pinigų suma buvo didžiausia, kada nors rasta Latvijoje.

Be to, buvo suimti nusikaltėliai, spausdinę suklastotus eurų banknotus. Pas juos buvo rasta padirbtų kupiūrų, kurių bendra suma – apie 200 tūkst. eurų.

Pasak P.Bauskos, šioje operacijoje taip pat dalyvavo Europolas, bet pareigūnas atsisakė pateikti daugiau detalių apie suimtųjų tapatybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius