-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 29 /22:07

JAV areštuotas policininkas, kaltinamas nužudęs sulaikytą juodaodį, apkaltintas trečiojo laipsnio žmogžudyste

Policininkas, kaltinamas neginkluoto afroamerikiečio George'o Floydo nužudymu Mineapolio mieste, buvo sulaikytas, penktadienį pranešė vienas Minesotos valstijos pareigūnas.
JAV antrą vakarą vyko pikti protestai dėl incidento, kai policininkas nužudė juodaodį
JAV antrą vakarą vyko pikti protestai dėl incidento, kai policininkas nužudė juodaodį / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Atleistam iš darbo Mineapolio policininkui, kuris laikė keliu prispaudęs antrankiais surakinto afroamerikiečio kaklą, pareikšti kaltinimai trečiojo laipsnio žmogžudyste, pranešė prokurorai.

46 metų juodaodis amerikietis George'as Floydas sulaikymo metu mirė.

„Henepino apygardos prokuratūra pateikė kaltinimus buvusiam Mineapolio policijos pareigūnui Derekui Chauvinui dėl nužudymo ir netyčinio nužudymo“, – žurnalistams pranešė apygardos prokuroras Mike'as Freemanas, patikslinęs, kad kaltinimai pateikti dėl trečiojo laipsnio žmogžudystės.

Pasak M.Freemano, jis mano, kad gali būti apkaltinti ir kiti trys pareigūnai, dalyvavę incidente, tačiau smulkesnės informacijos nepateikė.

Pirmadienį nufilmuotame ir didžiulio atgarsio sulaukusiame vaizdo įraše matomas policijos pareigūnas Derekas Chauvinas, mažiausiai penkias minutes keliu spaudęs kaklą ant žemės parblokštam ir antrankiais surakintam G.Floydui, buvo areštuotas anksčiau penktadienį, sakė Minesotos visuomenės saugumo departamento komisaras Johnas Harringtonas.

„Ką tik gavau informacijos iš Andrew Evanso, Kriminalinio sulaikymo biuro (BCA) vyriausiojo inspektoriaus, kad pareigūnas, įvardytas kaip Derekas Chauvinas [ir siejamas] su pono Floydo mirtimi, buvo sulaikytas BCA“, – žurnalistams sakė J.Harringtonas.

Pirmadienį G.Floydas mirė, kai buvo areštuotas įtariant, jog mėgino parduotuvėje atsiskaityti netikru banknotu.

Paviešinus sukrečiantį šio įvykio vaizdo įrašą Mineapolyje ir šalimais esančiame Sent Polo mieste tris pastarąsias naktis vykusios didelės riaušės, taip pat persimetusios į kitus JAV miestus.

Malšinti neramumų buvo pasiųstos vietos ir valstijos policijos pajėgos, o penktadienį prie jų prisidėjo Minesotos nacionalinės gvardijos kariai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius