-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV demokratai patvirtino Timą Kaine'ą kandidatu į viceprezidentus

Filadelfijos mieste susirinkę demokratai trečiadienį oficialiai išrinko Timą Kaine'ą savo kandidatu į viceprezidento postą, galutinai suformuodami savo komandą prieš lapkritį vyksiančius visuotinius rinkimus.
Timas Kaine'as
Timas Kaine'as / AFP/„Scanpix“ nuotr.

T.Kaine'as, 58 metų senatorius iš svyruojančios Virdžinijos valstijos, buvo nominuotas balsuojant balsu, o vėliau vakare jis pasakė kalbą suvažiavimo dalyviams.

Suvažiavimo pirmininko pareigas einanti Kongreso narė Marcia Fudge pasiūlė atsisakyti kiekvienos valstijos delegatų balsavimo ir patvirtinti T.Kaine'o kandidatūrą balsu, o delegatai choru ištarė „Taip“.

Dabar jau suformuotos abiejų pagrindinių partijų rinkimų komandos: Hillary Clinton ir jos kampanijos partneris T.Kaine'as atstovaus demokratams, o respublikonų kandidatas Donaldas Trumpas ir jo partneris Mike'as Pence'as buvo nominuoti praeitą savaitę per savo partijos suvažiavimą Klivlande.

T.Kaine'as, kilęs iš darbininkų šeimos ir nepriekaištingai dirbęs Virdžinijos gubernatoriumi bei senatoriumi, gali padėti H.Clinton pritraukti skeptiškai ją vertinančių nepriklausomų rinkėjų vyrų balsų.

T.Kaine'as, kilęs iš darbininkų šeimos ir nepriekaištingai dirbęs Virdžinijos gubernatoriumi bei senatoriumi, gali padėti H.Clinton pritraukti skeptiškai ją vertinančių nepriklausomų rinkėjų vyrų balsų, nors šis pasirinkimas gali būti nepalankiai įvertintas demokratų progresyviojo kairiojo sparno.

H.Clinton pagrindinio pirminių rinkimų kampanijos priešininko Bernie Sanderso šalininkai argumentavo, kad ji turėjo pasirinkti labiau liberalų kampanijos partnerį – pavyzdžiu, kovingą kairiųjų pažiūrų veikėją Elizabeth Warren.

Tačiau H.Clinton, pristačiusi savo pasirinktą kandidatą į viceprezidento postą per praeitą savaitę vykusį kampanijos renginį Floridoje, sakė, kad T.Kaine'as yra pakankamai progresyvus veikėjas, pasiruošęs „pradėti darbą ir vadovauti nuo pat pirmosios dienos“.

Pasak jos, T.Kaine'as yra „viskas, kas nėra Donaldas Trumpas ir Mike'as Pence'as“.

B.Obama giria „stiklines lubas“ pramušusią H.Clinton

JAV prezidentas Barackas Obama trečiadienį gyrė buvusią savo varžovę H.Clinton, kuri pramušė „stiklines lubas“, tapdama pirmąja moterimi, nominuota kurios nors didžiosios Amerikos partijos kandidate į prezidento postą, kaip labiausiai kvalifikuotą žmogų, kada nors siekusį užimti Baltuosius rūmus.

„Galiu su pasitikėjimu sakyti, kad nei vienas vyras arba moteris – nei aš, nei Billas (Clintonas), niekas – nebuvo labiau kvalifikuoti negu H.Clinton dirbti Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentu“, – B.Obama sakė savo kalboje geriausiu eterio laiku per Demokratų nacionalinį suvažiavimą.

B.Obama: „Dėl Amerikos ateities esu labiau optimistiškas negu kada nors anksčiau.“

B.Obama ne tik išreiškė tvirtą palaikymą H.Clinton, bet ir atmetė gilų respublikonų pesimizmą, kuris, kaip perspėjo šalies vadovas, tik kursto nusivylimą ir neapykantą per 2016-ųjų rinkimų sezoną.

„Dėl Amerikos ateities esu labiau optimistiškas negu kada nors anksčiau“, – B.Obama sakė tūkstančiams delegatų per Demokratų nacionalinį suvažiavimą, girdamas H.Clinton kaip unikaliai kvalifikuotą veikėją, tinkamą tapti jo įpėdine.

Per praeitą savaitę vykusį Respublikonų nacionalinį suvažiavimą, kuriame kandidatu buvo iškeltas D.Trumpas, „nebuvo (pateikta) jokių rimtų sprendinių opioms problemoms – tik pakurstytas nusivylimas, kaltinimai, pyktis ir neapykanta“, sakė prezidentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius