Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 26 /13:19

JAV ir Japonija evakuos savo piliečius iš koronaviruso epicentro Kinijoje

Jungtinės Valstijos planuoja evakuoti savo darbuotojus ir piliečius, įstrigusius gyvybių nusinešusio koronaviruso epicentre vidurio Kinijoje, sekmadienį informavo JAV valstybės departamentas. Apie tokį sprendimą pranešė ir Japonija.
Kinijoje plinta SARS viruso atmaina
Kinijoje plinta SARS viruso atmaina / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Lėktuvas iš Uhano antradienį išskraidins JAV piliečius į San Franciską, sakoma Kinijoje gyvenantiems amerikiečiams skirtame Valstybės departamento elektroniniame laiške. Jame pabrėžiama, kad bus „ribotas skaičius“ vietų privatiems piliečiams.

Japonija taip pat priėmė sprendimą evakuoti visus savo piliečius iš naujo viruso protrūkio epicentre atsidūrusio Kinijos Uhano miesto, kuriame paskelbtas karantinas, sekmadienį paskelbė japonų premjeras Shinzo Abe.

„Nusprendėme visus [Japonijos piliečius Uhane] išsiųsti atgal į Japoniją, jei jie to nori, visomis galimomis priemonėmis, įskaitant užsakomąjį skrydį“, – žurnalistams sakė Sh.Abe.

„Įvairiais lygiais koordinuojame veiksmus su Kinijos vyriausybe ir paspartinsime šį procesą, kad greitai įvykdytume“ evakuaciją iš centrinės Hubėjaus provincijos sostinės Uhano, nurodė Japonijos premjeras.

Anksčiau vienas Užsienio reikalų ministerijos pareigūnas naujienų agentūrai AFP sakė, kad Hubėjaus provincijoje yra 430 japonų.

Apie evakuaciją paskelbta kelioms kitoms šalims taip pat rengiant planus evakuoti savo darbuotojus ir piliečius.

Naujas koronavirusas, nuo kurio Kinijoje jau mirė 56 žmonės, kaip manoma, išplito iš vieno Uhano gyvūnų turgaus. Užsikrėtusiųjų jau yra beveik 2 tūkstančiai.

Kinija yra tarp didžiausių Japonijos prekybos partnerių; maždaug 160 su Japonija susijusių kompanijų turi biurus Uhane.

Japonijos sveikatos apsaugos pareigūnai šeštadienį patvirtino trečią užsikrėtimo atvejį šalyje. Visi šie trys pacientai neseniai lankėsi Uhane.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius