-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV generolas: Vašingtonas ir toliau bendradarbiauja su Sirijos kurdais

Jungtinės Valstijos vis dar bendradarbiauja su kurdų vadovaujamomis Sirijos demokratinėmis jėgomis (SDF), trečiadienį pranešė televizija NBC remdamasi amerikiečių specialiųjų pajėgų vadu Irake ir Sirijoje.
Į Sirijos šiaurę grįžę JAV kariai
Į Sirijos šiaurę grįžę JAV kariai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Iki šiol palaikome partnerystę su Sirijos demokratinėmis jėgomis“, – nurodė generolas majoras Ericas Hillas.

Pasak jo, SDF kovotojai saugos objektus Sirijos rytuose, kur dislokuota JAV karių.

Generolas taip pat pareiškė, kad amerikiečiai mokys ir apginkluos SDF pajėgas, taip pat patarinės joms, kaip priešintis džihadistų judėjimui „Islamo valstybė“ (IS), Pentagonui pradėjus pasyviau dalyvauti Sirijos konflikte.

NBC pažymi, kad JAV baigiant išvesti karius iš Sirijos šiaurinių ir vakarinių rajonų ir perkeliant pajėgas į šalies rytus lieka neaišku, kiek amerikiečių karių šiuo metu dislokuota Sirijoje.

Kiek anksčiau naujienų agentūra AP pranešė, kad JAV prezidentas Donaldas Trumpas pritarė siūlymui išplėsti karinę misiją siekiant užtikrinti naftos telkinių saugumą Sirijos rytuose.

Remiantis nauju Vašingtono planu, pajėgos saugos didelį ruožą, kontroliuojamą kurdų kovotojų. Šis teritorija tęsiasi beveik 150 km – nuo Deir az Zoro iki Chasakos. Vis tik tikslus ruožo plotas kol kas nenustatytas, pažymi naujienų agentūra.

„Trumpo įsakymas taip pat prieštarauja bet kokiems spėjimams, kad pagrindinė dalis daugiau nei 1 200 amerikiečių karių greitai sugrįš namo, kaip jis ne kartą žadėjo“, – pabrėžia AP.

Agentūros šaltiniai spėjo, kad iš viso Sirijoje lieka dislokuoti ne mažiau kaip 800 kariškių, įskaitant 200 karių, kurie bazuojasi pietinėje Tanfo bazėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius