Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

JAV į Ukrainą gali perkelti keletą NASAMS iš Artimųjų Rytų

Jungtinės Valstijos ir jų sąjungininkės kartu su Artimųjų Rytų šalimis sprendžia kelių NASAMS žemė-oras raketų sistemų perkėlimo į Ukrainą klausimą.
Karinių oro pajėgų specialistai pradeda testuoti vidutinio nuotolio oro gynybos sistemą NASAMS
NASAMS / KAM nuotr.

Kaip interviu „Politico“ sakė NASAMS sistemas gaminančios bendrovės „Raytheon Technologies“ generalinis direktorius Gregas Hayesas, kompleksus ketinama pristatyti per artimiausius 3–6 mėnesius. Tuo pat metu per 24 mėnesius valstybės turės papildyti Artimųjų Rytų atsargas naujais vienetais.

„NASAMS yra dislokuotos Artimuosiuose Rytuose ir kai kuriose mūsų NATO sąjungininkėse, ir mes iš tikrųjų dirbame su keliomis Artimųjų Rytų šalimis, kurios šiuo metu naudoja NASAMS ir bando jas perkelti į Ukrainą“, – paaiškino G.Hayesas.

Pasak jo, perkelti sistemas iš Artimųjų Rytų į Ukrainą užtruktų trumpiau nei jas gaminti JAV. Jis pridūrė, kad NASAMS kuriama maždaug dvejus metus. Taip yra todėl, kad reikia įsigyti elektroninių komponentų ir raketų variklių.

Tuo pat metu susitarimą dėl šių sistemų perdavimo Ukrainai turės patvirtinti JAV prezidento Joe Bideno administracija.

G.Hayesas nenurodė šalių, su kuriomis vyksta derybos dėl oro gynybos sistemų NASAMS perdavimo Ukrainai. Tačiau, Saugumo ir gynybos bendradarbiavimo agentūros duomenimis, Omanas ir Kataras yra šių sistemų pirkėjai regione.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų vadavietės atstovas spaudai Jurijus Ihnatas sakė, kad priešlėktuvinės raketų sistemos NASAMS, kurios sustiprino Ukrainos oro gynybos sistemą, numuša 100 proc. sparnuotųjų raketų. Jis pridūrė, kad oro pajėgos jau turi dvi tokias sistemas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius