Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

JAV ir Pietų Korėjos diplomatai aptaria antrą D.Trumpo ir Kim Jong Uno susitikimą

JAV ir Pietų Korėjos aukšto rango pareigūnai sekmadienį aptarė planuojamą antrą JAV prezidento Donaldo Trumpo ir Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno susitikimą.
D.Trumpo ir Kim Jong Uno susitikimo emocingos akimirkos
D.Trumpo ir Kim Jong Uno susitikimas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vašingtono specialusis pasiuntinys Šiaurės Korėjai Stephenas Biegunas anksčiau šeštadienį atvyko į Pietų Korėja, pasirodžius pranešimams, kad jis neužilgo susitiks su šiaurės korėjiečių pareigūnais ir aptars su jais viršūnių susitikimo detales.

D.Trumpas praėjusį ketvirtadienį pareiškė, kad šią savaitę paskelbs, kada ir kur planuoja susitikti su Kim Jong Unu. Pranešama, kad jųdviejų susitikimas gali įvykti apytiksliai vasario pabaigoje.

Kaip informavo Užsienio reikalų ministerija Seule, S.Biegunas ir jo kolega iš Šiaurės Korėjos Lee Do-hoonas tarėsi dėl Vašingtono ir Pchenjano atstovų darbo susitikimo, turinčio įvykti prieš viršūnių susitikimą.

Pasak pietų korėjiečių žiniasklaidos, S.Biegunas ir jo kolega iš Šiaurės Korėjos Kim Hyok Cholas veikiausiai susitiks ateinančios savaitės pradžioje Pchenjane ar abiejų Korėjų pasienyje esančiame taikos kaimelyje Panmundžome.

Analitikai sako, kad po pirmo D.Trumpo ir Kim Jong Uno susitikimo, surengto pernai birželį Singapūre, buvo pasiekta mažai apčiuopiamos pažangos įgyvendinat miglotai suformuluotą susitarimą dėl Korėjos pusiasalio denuklearizacijos.

Nors per tą susitikimą Kim Jong Unas įsipareigojo siekti visiškos denuklearizacijos, jis nepateikė konkretaus nusiginklavimo grafiko ar plano.

Pernai Šiaurės Korėja nutraukė branduolinių ginklų ir raketų bandymus, likvidavo savo branduolinių bandymų poligoną ir dalis raketų paleidimo centro, taip pat paleido kalintus amerikiečius. Pchenjanas reikalauja, kad JAV imtųsi atitinkamų priemonių, pavyzdžiui sušvelnintų Šiaurės Korėjai paskelbtas sankcijas.

Vašingtonas tvirtina, kad šios baudžiamosios priemonės galios iki tol, kol Pchenjanas atsikratys savo branduolinio arsenalo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius