-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

JAV ir Talibanas neoficialiai derasi Katare, skelbia Afganistano žiniasklaida

JAV ir Talibano atstovai Dohoje pradėjo neoficialias derybas, sekmadienį pranešė Afganistano naujienų televizijos kanalas „Tolo news“, remdamasis keliais šaltiniais.
Doha
Doha / „Scanpix“/AP nuotr.

„Būtent dabar vyksta slaptos derybos ir, manau, kad jos vyksta Afganistano naudai“, – sakė buvęs Talibano lauko vadas Akbaras Agha.

Tuo tarpu Afganistano prezidento administracijos atstovas Sediqas Sediqqi pareiškė, kad Vašingtonas konsultuojasi su Afganistano vyriausybe.

Pasak šaltinių, JAV ir Talibanas tariasi, kaip sumažinti smurtą Afganistane, taip pat atnaujinti oficialias Vašingtono ir Talibano derybas.

Anksčiau JAV specialusis įgaliotinis Afganistane Zalmay Khalilzadas ir Talibano politinio biuro delegacija po aštuonių derybų raundų Dohoje parengė susitarimo projektą dėl paliaubų, užsienio kariuomenės išvedimo iš šalies ir derybų dėl taikos Afganistane.

Tokias derybas planuota surengti Norvegijos sostinėje Osle.

Tačiau po Talibano įvykdytų kelių teroristinių išpuolių Kabule ir kai kuriuose kituose Afganisrano miestuose, pareikalavusių ir JAV karių gyvybių, Vašingtono administracijos vadovas Donaldas Trumpas nurodė nutraukti derybas su Talibanu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius