Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV įtraukė Osamos bin Ladeno sūnų į juodąjį teroristų sąrašą

Jungtinės Valstijos ketvirtadienį įtraukė Hamza bin Ladeną, velionio teroristų tinklo „Al Qaeda“ lyderio Osamos bin Ladeno sūnų ir įpėdinį, į juodąjį teroristų sąrašą.
Osamos bin Ladeno sūnus Hamza
Osamos bin Ladeno sūnus Hamza / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Trečią dešimtmetį įpusėjęs Hamza bin Ladenas po tėvo mirties, kai šį 2011 metais nukovė JAV specialiosios pajėgos, tapo aktyviu „Al Qaeda“ propagandos skleidėju.

Laiškuose, kuriuos JAV komandosai rado per reidą Osamos bin Ladeno slaptavietėje Pakistane, Hamza rašė iš Saudo Arabijos kilusiam savo tėvui, prašydamas jį parengti eiti jo pėdomis.

Vienas su šiais laiškais susipažinęs Centrinės žvalgybos valdybos ekspertas naujienų agentūrai AFP sakė, kad 2009 metų liepą į Abotabadą tėvui siųstame laiške Hamza parašė, jog jiedu nesimatė aštuonerius metus.

Tačiau Osama bin Ladenas kūrė planus, kaip atsivežti savo sūnų, kuris tuo metu gyveno namų arešte Irane. Jis ketino ji paruošti tapti „Al Qaeda“ lyderiu.

Po Osamos bin Ladeno mirties „Al Qaeda“ vadeiva tapo jo buvęs pavaduotojas egiptietis Aymanas al-Zawahiri , tačiau Hamza paskelbė garso įrašą, kuriame kreipėsi į savo rėmėjus.

JAV valstybės departamentas jį yra priskyręs prie „ypatingos kategorijos pasaulinių teroristų“, todėl JAV piliečiams draudžiama su juo palaikyti kokius nors ryšius ir visos turimos jo lėšos JAV jurisdikcijoje yra įšaldomos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius