-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 06 /19:55

Šaudynių Floridos karinėje bazėje aukų padaugėjo iki keturių

Floridoje esančioje JAV karinių jūrų pajėgų bazėje penktadienį ryte buvo nukautas ginkluotas užpuolikas, pradėjęs šaudyti tame komplekse ir nužudęs tris žmones, o dar keletą sužeidęs, pranešė kariškiai ir policija.
JAV karinių jūrų pajėgų bazė Floridoje
JAV karinių jūrų pajėgų bazė Floridoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Po šaudynių – jau antro tokio incidento JAV jūrų pajėgų bazėse šią savaitę – buvo surengta plataus masto teisėsaugos operacija; kompleksas buvo apsuptas policijos.

Pasak Eskambijos apygardos šerifo Davido Morgano, žuvo iš viso keturi žmonės. Jis pridūrė, kad į šaudynes pirmieji sureagavę du šerifo pavaduotojai, iš kurių vienas nukovė užpuoliką, buvo sužeisti, bet turėtų pasveikti.

Aštuoni sužeisti žmonės buvo nuvežti į Baptistų sveikatos centrą Pensakoloje, naujienų agentūrai AP sakė šios įstaigos atstovė Kathy Bowers, bet nepatikslino, kokios būklės yra sužeistieji.

Vietos žiniasklaida nurodė, kad bazėje dirba 16 tūkst. kariškių ir daugiau kaip 7 tūkst. civilių. Šioje stotyje taip pat bazuojasi demonstracinių skrydžių eskadrilė „Blue Angels“ ir veikia Nacionalinis jūrų aviacijos muziejus, pritraukiantis daug turistų.

Pensakolos stotis yra karinio laivyno lakūnų pirminių mokymų centras. Ši bazė vadinama „karinių jūrų pajėgų aviacijos lopšiu“.

Trečiadienį vienas Havajuose esančioje Per Harboro karinio laivyno bazėje jūreivis nušovė du žmones ir dar vieną sužeidė, o galiausiai nukreipė ginklą į save.

Eskambijos apskrities komisaras Jeffas Bergoshas, dirbantis bazėje kaip civilinis kontraktininkas, leidiniui „Pensacola News Journal“ pasakojo, kad penktadienį ryte laukė eilėje prie vartų, kurie buvo uždaryti gavus pranešimą apie šaudynes.

„Laivyno bulvaru priešpriešinio eismo juosta lėkė, ko gera, 100 įvairių teisėsaugos transporto priemonių“, – laikraščiui sakė J.Bergoshas.

„Tarp jų buvo greitosios medicinos pagalbos automobilių, gaisrinių mašinų. Mano supratimu, yra daug aukų“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius