Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

JAV kariuomenė: per sraigtasparnio avariją Sirijos šiaurėje sužeisti 22 kariai

Per sraigtasparnio avariją Sirijos šiaurės rytuose savaitgalį buvo sužeisti 22 Jungtinių Valstijų kariai, antradienį pranešė JAV kariuomenė ir pridūrė, kad nelaimės priežastis tiriama.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / „AFP“/„Scanpix“

Kariuomenės pareiškime teigiama, kad kariai gydomi, o 10 karių buvo perkelti į aukštesnio lygio priežiūros įstaigas už regiono ribų.

Jame sakoma, kad „dėl sraigtasparnio avarijos Sirijos šiaurės rytuose įvairaus laipsnio sužeidimus patyrė 22 JAV karinių pajėgų nariai“, o nelaimingas atsitikimas įvyko sekmadienį ir yra tiriamas, „nors apie priešo ugnį nebuvo pranešta“.

Bet kurią dieną Sirijoje yra ne mažiau kaip 900 JAV karių ir nenustatytas skaičius samdinių. JAV pajėgos konsultuoja kurdų vadovaujamas Sirijos demokratines pajėgas ir padeda joms kovoti su grupuote „Islamo valstybė“ (IS).

Nuo tada, kai 2019 metų kovą ekstremistų grupuotė buvo nugalėta Sirijoje, JAV kariai stengiasi užkirsti kelią bet kokiam IS, kuri 2014 metais užgrobė didelius Irako ir Sirijos teritorijos plotus, sugrįžimui.

Tačiau IS „miegančios kuopelės“ tebėra aktyvios. Be to, apie 10 000 IS kovotojų yra laikomi sulaikymo įstaigose Sirijoje, o dešimtys tūkstančių jų šeimos narių gyvena dviejose pabėgėlių stovyklose šalies šiaurės rytuose.

Pastaraisiais metais JAV kariai patyrė IS narių ir Irano remiamų kovotojų išpuolius. Kovo pabaigoje per drono ataką prieš JAV bazę žuvo samdinys ir buvo sužeisti penki amerikiečių kariai bei dar vienas samdinys. Atsakydami JAV naikintuvai smogė kelioms vietovėms rytinėje Deir Ezoro provincijoje, kuri ribojasi su Iraku.

JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas tuo metu sakė, kad šie smūgiai buvo atsakas į drono ataką, taip pat į keletą neseniai įvykdytų išpuolių prieš JAV vadovaujamos koalicijos pajėgas Sirijoje, kuriuos surengė su Irano revoliucine gvardija susijusios grupuotės.

Šeštadienį Sirijos kurdų pareigūnai paskelbė, kad šimtai IS kovotojų, laikomų kalėjimuose visame regione, bus teisiami, nes jų kilmės šalys atsisakė juos repatrijuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius