Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV Kongresas pritarė sankcijoms bankams, pažeidžiantiems Honkongo autonomiją

JAV Kongresas ketvirtadienį patvirtino naujas griežtas sankcijas dėl Honkongo, numatančias nuobaudas bankams, prisidedantiems prie šio miesto autonomijos pažeidimo iš Kinijos teritorijos.
JAV ir Kinijos vėliavos
JAV ir Kinijos vėliavos / „Scanpix“ nuotr.

Dvi dienos po to, kai Kinija paskelbė prieštaringai vertinamą saugumo įstatymą, JAV Senatas vienbalsiai nusprendė išsiųsti sankcijų įstatymo projektą prezidentui Donaldui Trumpui, kuris dar neminėjo, ar jį pasirašys.

Išvakarėse Honkongo autonomijos aktą patvirtino Atstovų Rūmai.

„Negalėtumėme pasirinkti svarbesnės akimirkos“, – pareiškė demokratas senatorius Chrisas Van Hollenas, padėjęs parengti abiejų JAV partijų paramos sulaukusią priemonę.

„Tikiuosi, kad prezidentas Trumpas nedelsdamas pasirašys“ įstatymo projektą, sakė jis per Senato posėdį.

Naujuoju teisės aktu nusitaikyta į kinų pareigūnus ir Honkongo policiją. JAV sankcijos jiems bus privalomos, jei dviejuose vyriausybės pranešimuose iš eilės bus nurodoma, kad jie siekia kliudyti Honkongo laisvėms.

Be to, numatoma bausti ir bankus, įskaitant paskolų iš JAV institucijų blokavimą, jei jie vykdys „svarbius sandorius“ su asmenimis, pažeidžiančiais Honkongo autonomiją.

Respublikonų senatorius Patas Toomey, drauge su Ch.Van Hollenu rengęs minimą teisės aktą, sakė, kad jo tikslas yra „sukurti realias bausmes atsakingiesiems už šią kampaniją“.

„Didžiausi Kinijos komunistų partijos baimė yra tai, kad žemyninės Kinijos piliečiai pareikalaus tų laisvių, kurias turi honkongiečiai, ir kad laisvės siekis žemyninėje [dalyje] sukeltų nepriimtiną riziką autoritarinei komunistinio režimo kontrolei“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius