-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV Kongresas skyrė 4,6 mlrd. dolerių krizei prie pietinės sienos mažinti

JAV Atstovų Rūmų pirmininkė Nancy Pelosi ketvirtadienį pasidavė prezidento Donaldo Trumpo Respublikonų partijos spaudimui ir Kongresas skyrė 4,6 mlrd. dolerių (4 mlrd. eurų) skubią pagalbą migrantų krizei prie šalies pietinės sienos mažinti.
JAV ir Meksikos pasienyje situacija artėja prie katastrofiškos
JAV ir Meksikos pasienyje situacija artėja prie katastrofiškos / „Scanpix“/AP nuotr.

Atstovų Rūmai projektą priėmė 305 abiejų partijų narių balsais prieš 102. Tai buvo padaryta kitą dieną po to, kai Senatas priėmė šią administracijos remiamą priemonę. Dabar įstatymo projektas bus nusiųstas prezidentui pasirašyti.

Šie pinigai bus labai reikalinga finansinė injekcija objektams JAV ir Meksikos pasienyje, kur augant krizei migrantų vaikai yra laikomi antisanitarinėmis sąlygomis, kartais visai be muilo, dantų pastos ar dušo, menkai prižiūrint suaugusiesiems ir trūkstant maisto.

Kongreso skirtais pinigais bus finansuojamos tokios agentūros kaip Krašto saugumo departamentas ir Sveikatos apsaugos ir socialinių tarnybų departamentas, kuriuos užgriuvo imigrantų, daugiausia iš Centrinės Amerikos, srautas.

Abi JAV politinės partijos dėl šio finansavimo kovojo ištisus mėnesius.

N.Pelosi ir demokratai norėjo papildomų formuluočių, kuriomis būtų užtikrinta geresnė migrantų vaikų apsauga ir būtų nustatyti finansavimo suvaržymai siekiant kontroliuoti D.Trumpo administraciją.

Tačiau N.Pelosi frakcijai nepavyko to pasiekti ir Atstovų Rūmų pirmininkė nusileido respublikonams.

„Svarbiausia vaikai. Galiausiai turime užtikrinti, kad resursai, kurių reikia vaikams apsaugoti, būtų prieinami“, – prieš balsavimą paskelbtame pareiškime demokratams sakė N.Pelosi.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nancy Pelosi
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nancy Pelosi

Respublikonai reikalavo į priemonę įtraukti dešimtis milijonų dolerių viršvalandžiams apmokėti ir kitiems prie sienos dirbančių pareigūnų užmokesčiams, taip pat įgaliojimus dislokuoti prie sienos kariškius ir tirti prekybą žmonėmis.

„Šiandien Kongrese sveikas protas nugalėjo partinį susiskirstymą“, – sakė įtakingiausias Atstovų Rūmų respublikonas Kevinas McCarthy, kuris pareikalavo abiejų partijų drauge „sutvarkyti mūsų sugedusią imigracijos sistemą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius