Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV mormonai renkasi į bendruomenės suvažiavimą prezidento rinkimų kampanijos įkarštyje

Jutos valstijos mieste Solt Leik Sityje mormonai šį savaitgalį renkasi į kas pusmetį vykstančią konferenciją pasiklausyti savo bendruomenės lyderių kalbų, o šis susitikimas vyks per patį prezidento rinkimų kampanijos įkarštį.
Mormonų konferencija
Mormonų konferencija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šeštadienį ir sekmadienį vyksiančioje konferencijoje penkiose jos sesijose tikimasi sulaukti per 100 tūkst. tikinčiųjų. Dar daugybė jų visame pasaulyje stebės ar klausysis transliacijų per televiziją, radiją ar internetą.

Pastarųjų Dienų Šventųjų Jėzaus Kristaus Bažnyčios konferencija organizuojama vykstant intensyviai priešrinkiminei kandidatų į JAV prezidentus kovai, taip pat didėjant pabėgėlių problemai visame pasaulyje.

Bažnyčios lyderiai gali daugiau kalbėti apie tai, kad reikia priimti pabėgėlius, nors kai kurios kitos valstybės griežtina savo sienų kontrolę ir nebeįsileidžia pabėgėlių.

Mormonai daugiausiai palaiko respublikonus, tačiau jie vis dar svarsto, kaip balsuoti lapkritį vyksiančiuose rinkimuose, nes į arogantiškąjį Respublikonų partijos kandidatą Donaldą Trumpą žiūrima gana nepalankiai.

Prieš metus mormonų lyderiai išsiuntė vieną laišką, kuriuo paragino tikinčiuosius prisidėti prie kovą pradėtos pagalbos pabėgėliams kampanijos „I Was A Stranger“ (Buvau keleivis), susijęs su Evangelijoje pagal Matą perteiktu Kristaus priesaku padėti skurstantiems ir netekusiems pastogės.

Praėjusį mėnesį savo tinklapyje Bažnyčia paskelbė vaizdo įrašą, mokantį, kaip bendruomenės nariai gali padėti pabėgėliams.

Mažai tikėtina, kad mormonų lyderiai paminės kandidatus į prezidento postą, tačiau jie galėtų dar kartą pabrėžti visuomenės geranoriškumo ir gailestingumo svarbą.

Mormonai daugiausiai palaiko respublikonus, tačiau jie vis dar svarsto, kaip balsuoti lapkritį vyksiančiuose rinkimuose, nes į arogantiškąjį Respublikonų partijos kandidatą Donaldą Trumpą žiūrima gana nepalankiai. Jo nesugebėjimas rasti ryšio su mormonų rinkėjais lėmė tai, kad šiemet smarkiai sumažėjo Pastarųjų Dienų Šventųjų Jėzaus Kristaus Bažnyčios narių, kurie save laikytų respublikonais.

Prieš ketverius metus, kai į prezidento postą kandidatavo respublikonas mormonas Mittas Romney, jį palaikančių žmonių buvo daugiau, rodo Pew tyrimo centro atlikta apklausa.

Mormonų lyderiai taip pat savo pamoksluose gali pabrėžti būtinybę užtikrinti tikėjimo laisvės apsaugą, kuriai pastaraisiais metais ši bendruomenė skyrė itin didelį dėmėsį.

Bažnyčios lyderiai pabrėžia religijos laisvės išsaugojimo svarbą, tačiau taip pat skatina savo narius priimti ir gerbti JAV Aukščiausiojo Teismo sprendimą dėl tos pačios lyties žmonių santuokų įteisinimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius