Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV pareigūnas: J.Bidenas po ginčo dėl laivų laukia galimybės pasikalbėti su E.Macronu

JAV prezidentas Joe Bidenas laukia galimybės telefonu pasikalbėti su Prancūzijos lyderiu Emmanueliu Macronu, Vašingtono ir Paryžiaus santykiams pašlijus dėl JAV susitarimo su Australija, pirmadienį sakė amerikiečių aukšto rango pareigūnas.
Emmanuelis Macronas, Joe bidenas
Emmanuelis Macronas, Joe bidenas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

J.Bidenas praėjusią savaitę paskelbė apie naują Australijos, JAV ir Jungtinės Karalystės (JK) gynybos aljansą (AUKUS) ir ketinimus Australijai perduoti JAV atominių povandeninių laivų technologijas.

Prancūzija yra nepatenkinta dėl slaptų JAV ir Australijos derybų, po kurių buvo atšauktas milijardų eurų vertės Australijos užsakymas dėl prancūziškų povandeninių laivų gamybos.

J.Bidenas nori pasikalbėti su Prancūzijos prezidentu „apie kelią į priekį“, sakė minėtas pareigūnas, Paryžiui dėl kilusio ginčo atšaukus savo ambasadorių JAV.

„Suprantame Prancūzijos poziciją. Mūsų nuomonė kitokia“, – sakė pareigūnas, prancūzų užsienio reikalų ministrui Jeanui-Yves'ui Le Drianui naują partnerystę praėjusią savaitę pavadinus „dūriu į nugarą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius