Arsenijus Jaceniukas: JAV pasirengusios skirti Ukrainai 2 mrld. dolerių kredito garantijų

Ukrainos ministras pirmininkas Arsenijus Jaceniukas antradienį pareiškė, kad Jungtinės Amerikos Valstijos yra pasirengusios skirti Ukrainos vyriausybei 2 mlrd. JAV dolerių kredito garantijų.
Arsenijus Jaceniukas
Arsenijus Jaceniukas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Prieš 30 minučių JAV pranešė savo pareiškime, kad Ukrainos vyriausybei JAV pasirengusios skirti 2 mlrd. dolerių“, – sakė A.Jaceniukas per bendrą su Estijos ministru pirmininku Taavi Roivas spaudos konferenciją.

„Mūsų partneriai Vakaruose teikia pagalbą tik tada, kai turime programą su TVF ir kada ji jau vykdoma. Pareiškime jie aiškiai įvardijo reformas, atliktas Ukrainoje, dėl kurių jie priėmė sprendimą skirti Ukrainai 2 mlrd. dolerių kredito garantijų pagal tą patį modelį, kaip ir 2014-ųjų gegužę“, – paaiškino A.Jaceniukas.

Pasak jo, JAV suteiks Ukrainai pirmąjį pusmetį 1 mlrd. dolerių, ir antrąjį pusmetį – dar 1 mlrd. dolerių, su sąlyga, kad bus vykdoma bendradarbiavimo su TVF programa.

„JAV vyriausybė pažymėjo Ukrainos valdžios pažangą kovojant su korupcija, reformuojant energetikos sektorių, atkuriant finansų sistemą“, – nurodė A.Jaceniukas ir dar pridūrė, kad daroma pažanga ir derybose su TVF.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius