Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Paskutinės akcijos dienos!
Išbandyti

JAV pasiųs dar iki 250 karinių instruktorių į Siriją

Jungtinės Valstijos pasiųs dar 250 karinių instruktorių į Siriją, pranešė aukšto rango administracijos pareigūnas tuo metu, kai šalies prezidentas Barackas Obama lankosi su atsisveikinimo viešnage Vokietijoje.
Sukilėliai Sirijoje
Sukilėliai Sirijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

B.Obama, kuris lankosi Vokietijoje, „praneš, kad jis leidžia dislokuoti Sirijoje iki 250 papildomų pajėgų“, nurodė šaltinis.

Papildomos amerikiečių pajėgos turėtų padėti nuosaikiems kovotojams Sirijos šiaurėje kovoti su vadinamąja „Islamo valstybe“. Instruktorių dislokavimas esą gali paskatinti daugiau arabų sunitų prisijungti prie kurdų kovotojų.

Tokia žinia reiškia, kad JAV karinių pajėgų atstovų, kurie, tiesa, oficialiai nedalyvauja kovinėse misijose, skaičius išauga iki 300.

Pats B.Obama interviu BBC dar kartą atmetė galimybę į Siriją nusiųsti sausumos karių. Jo teigimu, vien karinės pastangos negali išspręsti „širdį veriančių sudėtingų problemų Sirjoje“.

Apie papildomus 250 karinių instruktorių B.Obama paskelbs pirmadienĮ Hanoveryje, kur su Jungtinės Karalystės, Vokietijos, Prancūzijos ir Italijos lyderiais aptars karą Sirijje ir kitas opiausias geopolitines problemas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius