Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 06 14 /20:06

JAV per politikų beisbolo treniruotę pašautas respublikonas Kongreso narys

Aleksandrijos mieste JAV Virdžinijos valstijoje pašautas Kongreso narys, respublikonas Steve'as Scalise'as. Tai CNN patvirtino kitas kongresmenas Mo Brooksas.
Steve'as Scalise'as
Steve'as Scalise'as / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

M.Brooksas ir S.Scalise'as dalyvavo Kongreso respublikonų beisbolo komandos treniruotėje, kai pradėjo šaudyti į aikštę įsiveržęs užpuolikas.

Skelbiama, kad S.Scalise'as buvo pašautas į klubą. Jo būklė stabili. Taip pat pranešama, kad šūviai sužeidė du Kapitolijaus kalvoje – ten yra Kongresas – dirbančius policijos agentus. Iš viso, pirminiais duomenimis, buvo sužeisti 5 žmonės

Anot CNN šaltinių teisėsaugoje ir tarp Kongreso darbuotojų, užpuolikas šaudė specialiai.

Aleksandrijos policija anksčiau trečiadienį skelbė reaguojanti į šaudymą. Tviterio pranešime priduriama, kad užpuolikas, M.Brookso teigimu, „baltaodis vyras“ sulaikytas. Jis – vienas sužeistųjų.

Apie incidentą beisbolo aikštėje pranešta apie 7.20 val. vietos laiku. Skelbiama, kad paleista per 50 šūvių. Atrodo, kad šaudyta pusiau automatiniu karabinu AR-15.

M.Brooksas teigė užpuoliką matęs „gal vieną ar dvi sekundes“: „Jis stovėjo šiek tiek už suolelio ir nieko nesakė. Jis šaudė į skirtingus žmones. Galite įsivaizduoti, kaip visi spruko.“

M.Brooksas: „Adrenalinas manyje šėlsta. Nėra lengva, kai matai, kaip aplinkui šaudo į žmones, o tu neturi su savimi ginklo.“

M.Brooksas „The New York Times“ teigė, kad užpuoliką galiausiai sužeidė Kongreso narių apsaugininkai, kurie paleido vyro link atsakomuosius šūvius.

„Adrenalinas manyje šėlsta. Nėra lengva, kai matai, kaip aplinkui šaudo į žmones, o tu neturi su savimi ginklo“, – teigė politikas.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas pareiškime paskelbė, kad drauge su viceprezidentu Mike'u Pence'u atidžiai stebi situaciją.

„Mus labai nuliūdino ši tragedija. Mūsų mintys ir maldos – su Kongreso nariais, jų padėjėjais, Kapitolijaus policija ir visais kitais“, – skelbiama pranešime.

„Pirmasis šūvis buvo izoliuotas, tad pamaniau, kad kažkam atsitiktinai iššovė ginklas. Užaugau pietuose, o ten taip būna. Bet tada suvokiau, kad mes – ne pietuose, o mieste. Tuomet pasigirdo dar 5-10 šūvių.

Buvau kiek toliau nuo aikštės, kurioje mačiau, kaip pašovė Scalise'ą. Jis buvo pašautas, bet judėjo“, – pasakojo treniruotėje taip pat dalyvavęs senatorius Randas Paulas.

S.Scalise'as yra pirmasis užpuoliko pašautas Kongreso narys nuo 2011 metų sausio, kai Arizonoje buvo sunkiai sužeista tuometė Atstovų Rūmų narė Gabrielle Giffords. Ji išgyveno ataką, tačiau šeši žmonės žuvo

Senatorius su iš aikštės pasprukusiu Kongreso darbuotoju pasislėpė už medžio.

S.Scalise'as yra pirmasis užpuoliko pašautas Kongreso narys nuo 2011 metų sausio, kai Arizonoje buvo sunkiai sužeista tuometė Atstovų Rūmų narė Gabrielle Giffords. Ji išgyveno ataką, tačiau šeši žmonės žuvo.

Praėjus keletui valandų po užpuolimo, policijos pareigūnai atskleidė užpuoliko tapatybę. Respublikoną S.Scalise'ą pašovė 66 metų Jamesas Hodgkingsonas. Šiuo metu užpuolikas sulaikytas ir nebekelia grėsmės aplinkiniams.

D.Trumpas vėliau paskelbė, kad užpuolimu įtariamas vyras mirė nuo sužeidimų.

Prezidentas kviečia šalį vienytis

„Mes būname stipriausi, kai esame vieningi, kai dirbame kartu už visų gerovę“, – sakoma prezidento kreipimesi į tautą iš Diplomatinio kabineto Baltuosiuose rūmuose.

Šis susišaudymas įvyko didelės politinės įtampos laikmečiu po pagiežos kupinos prezidento rinkimų kampanijos 2016 metais.

„Galime būti skirtingi, bet veikti dorai ir tokiais kaip šie laikais, prisimindami, kad kiekvienas mūsų šalies sostinėje tarnaujantis žmogus yra čia, nes, pirmiausia, jie myli savo šalį“, – sakė D.Trumpas, kviesdamas tautą atidėti į šalį politiką.

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Donaldas Trumpas
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Donaldas Trumpas

„Daug žmonių galėjo žūti, jei ne didvyriški dviejų Kapitolio policijos pareigūnų veiksmai; jie sutramdė užpuoliką nors patys patyrė šautinių žaizdų per labai, labai brutalų išpuolį“, – sakė D.Trumpas.

„Melania ir aš esame dėkingi už jų didvyriškumą ir meldžiamės, kad visi nukentėjusieji kuo greičiau pasveiktų“, – pažymi prezidentas.

D.Trumpas vadino S.Scalise'ą „labai geru draugu, patriotu, kovotoju“.

„Amerika meldžiasi už jus; Amerika meldžiasi už visas šio baisaus šaudymo aukas“, – sakė prezidentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius