Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

JAV prezidentas D.Trumpas paskelbė apie vidaus reikalų sekretoriaus darbo pabaigą

JAV prezidentas Donaldas Trumpas šeštadienį pranešė, kad vidaus reikalų sekretorius Ryanas Zinke'as šių metų gale pasitrauks iš posto. Šis pareigūnas taps dar vienu svarbiu pareigūnu, paliksiančiu itin didele kadrų kaita pasižyminčią D.Trumpo administraciją.
Donaldas Trumpas sako kalbą per IACP konferenciją Orlando valstijoje
Donaldas Trumpas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Vidaus reikalų sekretorius @RyanZinke paliks administraciją metų gale, po beveik dvejų metų tarnybos“, – D.Trumpas parašė per „Twitter“.

Prezidentas pridūrė, kad ateinančią savaitę bus paskelbta, kas pakeis R.Zinke'ą.

Prieš savaitę buvo pranešta, kad tarnybą baigia Baltųjų rūmų administracijos vadovas Johnas Kelly.

D.Trumpas penktadienį vietoje J.Kelly laikinai paskyrė Micką Mulvaney – Baltųjų rūmų Vadybos ir biudžeto biuro direktorių. Jis tapo jau trečiu žmogumi, užėmusiu šį postą nuo prezidento kadencijos pradžios 2017-ųjų pradžioje.

Anksčiau D.Trumpo Baltuosius rūmus paliko virtinė kitų aukšto rango pareigūnų, įskaitant valstybės sekretorių, du nacionalinio saugumo patarėjus, generalinį prokurorą ir Aplinkos apsaugos agentūros vadovą.

R.Zinke'as yra vienas iš kelių D.Trumpo kabineto narių, sulaukusių kritikos dėl esą per didelių išlaidų. Pranešama, kad R.Zinke'o departamentas trejoms dvivėrėms durims atnaujinti jo biure skyrė beveik 139 tūkst. dolerių (123 tūkst. eurų). Vėliau R.Zinke'as tvirtino nusiderėjęs šią kainą iki 75 tūkst. dolerių (66,5 tūkst. eurų).

Be to, jis pernai buvo kritikuojamas dėl brangių skrydžių JAV Parkų policijos sraigtasparniais, kad pareigūnas galėtų sugrįžti į Vašingtoną pajodinėti kartu su viceprezidentu Mike'u Pence'u, taip pat dėl kelių kitų skrydžių nekomerciniais orlaiviais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius