Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

JAV prezidentas palaiko Afganistano ir Pakistano vadovus

Baltieji rūmai antradienį palaikė Pakistano ir Afganistano lyderius, nepaisant Vašingtone ir kitur užsienyje šių šalių prezidentų atžvilgiu reikštos kritikos prieš jų susitikimą Baltuosiuose rūmuose.
Barackas Obama
Barackas Obama / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Afganistano lyderis Hamidas Karzai ir Pakistano prezidentas Asifas Ali Zardari trečiadienį dalyvaus atskiruose dvišaliuose susitikimuose su JAV prezidentu Baracku Obama, o vėliau Baltuosiuose rūmuose įvyks bendras trijų lyderių pasitarimas.

„Prezidentas palaiko demokratiškai išrinktas abiejų šių šalių vyriausybes ir tikisi bendradarbiauti su kiekviena iš jų, taip pat dalyvauti trišaliame procese sprendžiant ekstremistų grėsmę“, – sakė Baltųjų rūmų atstovas spaudai Robertas Gibbsas.

Vasarį B.Obama pastebėjo, kad Afganistano vyriausybė atrodo esanti „labai nutolusi“ nuo kai kurių bendruomenių, kurioms ji turėtų tarnauti.

Anksčiau antradienį kalbėdamas Kongrese JAV specialusis pasiuntinys Afganistanui ir Pakistanui Richardas Holbrooke'as neigė pranešimus, kad B.Obamos administracija siekia suartėjimo su A.A.Zardari politiniu varžovu Nawazu Sharifu.

Diplomatas pridūrė, kad bet koks Pakistano kariškių mėginimas susigrąžinti valdžią šalyje būtų „siaubingas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius