Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV rengiasi uraganui Irena, galinčiam nusiaubti net Niujorką

JAV rytų pakrantės gyventojai karštligiškai rengiasi stichijos šėlsmui, kuris gali būti galingiausias per pastaruosius šešerius metus. Kaip praneša CNN, milijonai žmonių apimti nerimo, kadangi nėra žinoma, kokiu keliu judės griaunanti jėga.
Uraganas „Irene” iš kosmoso.
Uraganas Irena, nufotografuotas iš Žemės orbitos. / NASA

Pasirengimai uraganui vyksta maždaug 1 100 km pakrantės ruože. Sinoptikų teigimu, uraganas Irena gali pasiekti ketvirtąją galingumo kategoriją. Palyginimui, uraganas Katrina, kuris 2005 metais nusiaubė Luizianą ir Misisipę, siekė tik trečiąją kategoriją pagal penkių balų skalę.

Specialistų teigimu, yra tikimybė, kad Irenos kelyje gali atsidurti netgi Niujorko centras ir Manhatano dangoraižiai. Nepaprastoji padėtis jau paskelbta Virdžinijos, Merilando, Naujojo Džersio, Niujorko, Delavero, Konektikuto valstijose ir dalyje Šiaurės Karolinos valstijos.

Didžiausia grėsmė kilo Šiaurės Karolinos ir Virdžinijos pakrančių saloms, kurios pirmųjų Irenos smūgių gali sulaukti jau penktadienio rytą vietos laiku (Lietuvoje tuo metu bus penktadienio popietė).

Iš Šiaurės Karolinos Okrakokės salos nurodyta evakuotis visiems gyventojams ir turistams. Žemyną iš šios salos galima pasiekti tik keltu. Vien trečiadienį keltu iš salos išvyko apie pusantro tūkstančio žmonių. Keltai dirbo ir ketvirtadienį, o penktadienio rytą iš salos išvyks paskutinis keltas – tai bus ir paskutinė galimybė evakuotis iš salos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius