Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV respublikonai pritarė pasiūlymui atimti Kongreso etikos priežiūrą iš nepriklausomos institucijos

JAV Atstovų Rūmų respublikonai pirmadienį pritarė pasiūlymui, kad Kongreso etikos priežiūra būtų atimta iš nepriklausomos institucijos ir perduota pačių įstatymų leidėjų jurisdikcijai.
Bobas Goodlatte'as
Bobas Goodlatte'as / „Scanpix“/AP nuotr.

Virdžinijai atstovaujančio respublikono Kongreso nario Bobo Goodlatte'o pasiūlymas atimti priežiūros funkcijas iš nepriklausomo Kongreso etikos biuro, kuris jau dabar nebeturi įgaliojimų bausti įstatymų leidėjus, buvo priimtas 119 balsais prieš 74.

Atstovų Rūmų pirmininkas Paulas Ryanas nesutiko, kad etikos taisyklės būtų pakeistos, bet įstatymų leidėjai šiuo atveju jo lyderystės nepaisė.

B.Goodlatte'as tvirtina, kad pakeistus etikos vertinimo procesą Kongreso „misija bus sustiprinta“.

„Be to, tai pagerins tyrimo akiratyje atsidūrusių asmenų ir parodymus duoti iškviestų liudininkų teises tinkamame teisiniame procese. Etikos biuras Atstovų Rūmuose atlieka rimtą ir svarbų vaidmenį, o ši pataisa niekaip nesutrikdys jo darbo“, – sakoma pirmadienį paskelbtame šio Kongreso nario rašytiniame pareiškime.

Atstovų Rūmų mažumo lyderė demokratė Nancy Pelosi kritikavo šį žingsnį.

„Respublikonai tvirtina norintys „nusausinti pelkę“, bet naujo Kongreso prisaikdinimo išvakarėse Atstovų Rūmų GOP (respublikonai) eliminavo vienintelę nepriklausomą jų veiksmų etikos priežiūros instituciją“, – skundėsi ji.

„Akivaizdu, kad etika yra naujo respublikoniško Kongreso pirmoji auka, – sakoma N.Pelosi pranešime. – Šį vakarą respublikonų priimta pataisa funkcijų atžvilgiu sunaikins šį biurą.“

Kai bus prisaikdintas sausio 20 dieną, išrinktasis prezidentas Donaldas Trumpas dirbs su respublikonų vadovaujamais Atstovų Rūmais ir Senatu.

„Trumpo milijardierių ir generalinių direktorių kabinetas ignoravo etikos taisykles ir vilkino FTB (Federalinio tyrimų biuro) vykdytus tikrinimus bei finansų deklaravimą“, – perspėjo senatorė demokratė Elizabeth Warren.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius