Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV Senatas patvirtino A.Haines nacionalinės žvalgybos direktore

JAV Senatas trečiadienį patvirtino prezidento Joe Bideno pasiūlytą kandidatę Avril Haines į nacionalinės žvalgybos direktoriaus postą, ir ji tapo pirmąja patvirtinta naujojo valstybės vadovo administracijos nare.
Avril Haines
Avril Haines / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Senato demokratai ir respublikonai stipriai palaikė A.Haines, kuri tapo pirmąja moterimi, vadovausiančia 18 JAV žvalgybos bendruomenės agentūrų.

Jos kandidatūra patvirtinta 84 balsais prieš 10.

J.Bidenas ir Senatas siekia greitai patvirtinti pagrindinius jo vyriausybės narius, o artimiausiomis dienomis laukiama balsavimų dėl gynybos, valstybės ir iždo sekretorių.

Donaldą Trumpą prezidento poste trečiadienį pakeitęs J.Bidenas žadėjo iškart imtis darbo sprendžiant kelis svarbius iššūkius.

Tačiau kol Senatas patvirtins jo kandidatus, vyriausybės departamentams vadovaus laikinieji sekretoriai ir direktoriai, o tai stabdys naujosios administracijos impulsą.

51-erių A.Haines yra žvalgybos bendruomenės veteranė, buvusi Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) vadovo pavaduotoja ir buvusi Baracko Obamos administracijos patarėjo nacionalinio saugumo klausimais pavaduotoja.

Kadenciją baigus D.Trumpui, kaltintam tiek žvalgybos bendruomenės politizavimu, tiek atstūmimu, A.Haines pažadėjo likti apolitiška.

Ji taip pat teigė, kad po D.Trumpo administracijos suirutės sieks atkurti pasitikėjimą JAV sąjungininkų žvalgybos organais.

„Siekdamas apsaugoti mūsų žvalgybos bendruomenės vientisumą, nacionalinės žvalgybos direktorius turi primygtinai reikalauti, kad, kalbant apie žvalgybą, politikai paprasčiausiai nebūtų vietos – niekada“, – kalbėjo A.Haines per savo patvirtinimo į šį postą posėdį.

Senato Žvalgybos komiteto pirmininkas Markas Warneris išreiškė tvirtą paramą A.Haines.

„Ketverius metus patyrusi sąmoningą kenkimą, žvalgybos bendruomenė nusipelno stipraus, Senato patvirtinto lyderio, kuris jai vadovautų ir ją atgaivintų“, – sakė jis.

„Esu tikras, kad ponia Haines tarnaus sumaniai ir garbingai, ir nekantrauju dirbti su ja“, – pridūrė senatorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius