Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 05 /19:52

JAV senatorius L.Grahamas: „Manote, kad čia blogai? Nuvažiuokite į Baltijos šalis“

JAV senatorius Lindsey Grahamas, praėjusią savaitę viešėjęs Lietuvoje, per susitikimą su JAV žvalgybos vadovais dėl Rusijos kišimosi į šalies prezidento rinkimų procesą, prisiminė šviežią vizitą, rašo „The Washington Post“.
Lindsey Grahamas
Lindsey Grahamas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Aš ką tik grįžau iš Baltijos šalių, Ukrainos ir Gruzijos. Manote, kad pas mus blogai? Nuvažiuokite ten, – per klausymą Senato ginkluotųjų pajėgų komitete pareiškė L.Grahamas. – Putinas nieko gero neplanuoja, jį reikia sustabdyti.“

Tuo metu JAV nacionalinės žvalgybos direktorius Jamesas Clapperis per klausymą netiesiogiai atsikirto išrinktajam prezidentui Donaldui Trumpui ir patikino, kad Rusija tikrai kišosi į šalies prezidento rinkimų procesą. Kodėl, J.Clapperis esą atskleis kitą savaitę.

Amerikos žvalgybos tarnybos vieningai sutaria, kad būtent Kremliaus pasiųsti programišiai įsibrovė į JAV demokratų partijos serverius ir pavogė tūkstančius elektroninių laiškų.

Prezidentui Barackui Obamai ketvirtadienį buvo perduota žvalgybininkų ataskaita. Penktadienį su ja turėtų susipažinti D.Trumpas, kuris, beje, abejoja piktais Kremliaus kėslais, o kitą savaitę su redaguota ataskaitos versija galės susipažinti visuomenė.

Žvalgybos tarnybų vadovai ketvirtadienį liudijo įsilaužimą tiriančiame Senato ginkluotųjų pajėgų komitete. Anksčiau jie teigė, kad Rusija kišosi į rinkimus siekdama D.Trumpo pergalės prieš demokratę Hillary Clinton.

Kongresmeno paklaustas, ar ataskaitoje „bus nusakyti Vladimiro Putino motyvai“, J.Clapperis atsakė: „Taip, motyvai bus apibūdinti.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jamesas Clapperis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jamesas Clapperis

Be to, nors klausymui pirmininkavęs senatorius Johnas McCainas priminė, kad nesiekiama abejoti prezidento rinkimų rezultatais, J.Clapperis pridūrė: „Mes negalime tvirtinti, kad jie (Rusija, – red.) nesikišo į balsų skaičiavimą ar kažką panašaus. Negalime įvertinti rinkėjų pasirinkimui padarytos įtakos.“

B.Obamos administracija prieš pat Naujuosius dėl Kremliaus programišių veiklos paskelbė sankcijas Rusijos žvalgybos tarnyboms ir išsiuntė iš šalies 35 Rusijos diplomatus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius