Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

JAV siunčia į Vidurinius Rytus lėktuvnešį: tai žinia Iranui

Jungtinės Valstijos siunčia į Vidurio Rytų regioną grupę karo laivų, įskaitant lėktuvnešį, taip pat bombonešių dalinį, kad Iranas gautų „aiškią ir nedviprasmišką“ žinią, sekmadienį pareiškė JAV nacionalinio saugumo patarėjas Johnas Boltonas.
JAV lėktuvnešis „USS Abraham Lincoln“
JAV lėktuvnešis „USS Abraham Lincoln“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Atsakydamos į virtinę nerimą keliančių ir eskaluojančių požymių bei perspėjimų, Jungtinės Valstijos dislokuos lėktuvnešio „USS Abraham Lincoln“ smogiamąją grupę ir bombonešių dalinį JAV kariuomenės Centrinio štabo regione“, – sakoma J.Boltono pranešime.

Tokiu būdu siekiama pasiųsti „aiškią ir nedviprasmišką žinią Irano režimui, jog bet kokia ataka prieš Jungtinių Valstijų arba mūsų sąjungininkų interesus bus sutikta negailestinga jėga“, rašo J.Boltonas.

„Jungtinės Valstijos nesiekia karo su Irano režimu, bet yra visiškai pasiruošusios atsakyti į bet kokią ataką – ar ji būtų įvykdyta per tarpininkus, Islamo revoliucinės gvardijos korpuso, ar reguliariųjų Irano pajėgų“, – pabrėžė patarėjas.

Pranešime nenurodoma, ar minėtos pajėgos perkeliamos jau dabar, bet šis sprendimas buvo priimtas padidėjus įtampai tarp Gazos Ruožą kontroliuojančių palestiniečių kovotojų ir Izraelio. Pastarosiomis dienomis iš anklavo į žydų valstybę buvo paleista šimtai raketų, o Izraelis atsakė aviacijos smūgiais.

Įtampa tarp Vašingtono ir Teherano taip pat yra padidėjusi dėl šiitiškos respublikos vykdomos branduolinės programos – JAV užsimojo taikyti sankcijas už prisodrinto urano eksportą iš Irano.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius