-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV tenka įtikinėti Irako armiją kautis su „Islamo valstybe“

JAV tenka tiesiog stumti Irako karines pajėgas, kad šios atsiimtų Ramadžio miesto kontrolę iš oro smūgių gerokai aptalžytos „Islamo valstybės“. Pulkininko Steve'o Warreno teigimu, Irako saugumo pajėgos dabar turi puikias pozicijas ir gali bandyti atsiimti teroristų užgrobtą miestą, esantį kiek daugiau nei už 100 kilometrų nuo sostinės Bagdado, skelbia rferl.org.
Irako kariai sėdi šalia smėlio maišų Bagdade (2003 m. kovo 20d.)
Irako kariai sėdi šalia smėlio maišų / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

JAV karinių pajėgų pulkininko teigimu, oro smūgių remiami irakiečiai jau įsitaisė Ramadžio miesto pakraščiuose ir iš visų keturių pusių supa „Islamo valstybės“ teroristus. Tiesa, rengti galutinę ataką kol kas neskubama.

„Mes manome, kad sąlygos yra tinkamos Irako pajėgoms veržtis į miestą“, – žurnalistams Pentagone teigė pulkininkas S.Warrenas.

Ramadžio ir Mosulo miestų praradimai buvo vieni skaudžiausių smūgių Irako valdžiai ir ją remiančioms JAV pajėgoms. Tokiu būdu „Islamo valstybė“ buvo perėmusi šiaurinės ir vakarinės šalies dalies kontrolę.

Prieš kelias savaites buvo skelbiama, kad Ramadžio atsiėmimo operacija bus laikinai stabdoma dėl aukštos temperatūros ir netikėtai gerai įsitaisiusių IS pajėgų, apsupusių savo pozicijas minų lauku. 

Lūžis apgultyje įvyko po 292 JAV karinių oro pajėgų smūgių iš oro, kai buvo sunaikinta IS perimta sunkioji ginkluotė, snaiperių pozicijos bei nukauti šimtai kovotojų.

Šiuo metu Irako pajėgas sudaro 10 000 karių, o „Islamo valstybė“ teturi nuo 600 iki 1000 kovotojų. Pulkininkas S.Warrenas pabrėžė, kad po Ramadžio užėmimo IS „nebesugebėjo pasislinkti net coliu į priekį“.

„Dabar jie jau nieko beveik nebedaro, tik įsitaisę gynybinėse pozicijose stebi, kaip jų draugai žūsta po oro smūgių. Manau, kad mes perėmėme iniciatyvą“, – teigė pulkininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius