TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

JAV tornadai ir audros pareikalavo 4 gyvybių

Keliose centrinėse JAV valstijose siautėjant audroms, Indianoje tornadas smogė namui ir pražudė vyrą bei sužeidė jo žmoną, Arkanzase ant namo užvirtus medžiui žuvo du žmonės, o Atlantoje krentantis medis užmušė dar vieną žmogų.
Tornadas Indianoje
Tornadas Indianoje / „Reuters“/„Scanpix“

Sekmadienio vakarą namui smogęs tornadas buvo dalis audros sistemos, kuri praūžė per kaimišką, miškingą pietinės Indianos valstijos Martino apygardos kaimo vietovę.

Anksčiau buvo skelbta apie vieną auką.

Sužeista moteris sraigtasparniu buvo nuskraidinta į ligoninę, sakė Martino apygardos nepaprastųjų situacijų valdymo direktorius Cameronas Wolfas. Naujesnis rąstinis namas buvo sulygintas su žeme, kai audra, kurios metu taip pat siautė didelė kruša ir stiprūs vėjai, praūžė maždaug už 140 km į pietvakarius nuo Indianapolio.

„Vos už kelių metrų nuo namo, kuris buvo visiškai sunaikintas, stovėjo parduotuvės pastatas, kuris yra visiškai sveikas, – sakė C.Wolfas. – Aš turiu omenyje, kad audra jo net nepalietė.“

Sekmadienio popietę dar vienas tornadas nusiaubė Indianapolio priemiesčių Grinvudo ir Bargersvilio bendruomenes, pranešė pareigūnai.

Bargersvilio ugniagesių vadas Erikas Funkhouseris teigė, kad nukentėjo mažiausiai 75 namai. Ekipažai nenustatė, kad tornadas, kuris, pareigūnų vertinimu, žemę šlavė apie 15 minučių, būtų ką nors pražudęs ar sužeidęs.

Arkanzase šerifo pareigūnai pranešė, kad sekmadienio vakarą centrinėje Karlailo bendruomenėje nuvirtus medžiui ant namo žuvo du žmonės, o trečias buvo sužeistas, pranešė televizija KTHV-TV.

Gubernatorė Sarah Huckabee Sanders paskelbė nepaprastąją padėtį, nurodydama, kad valstijoje yra daug nutrauktų elektros linijų.

Dėl stipraus vėjo Arkanzase, Mičigane ir Tenesyje elektros neteko dešimtys tūkstančių namų ir įmonių.

Į šiaurę nuo Memfio esančiame Milingtono mieste pareigūnai pranešė apie daugybę gelbėjimo operacijų iš namų, automobilių ir lėktuvų, apvirtusių nedideliame miesto oro uoste. Apie sužeistuosius nepranešta. Ugniagesių departamentas pranešė apie didelę vėjo padarytą žalą, dėl kurios nuvirto medžiai, todėl buvo uždaryti keliai.

Atlantoje sekmadienį, kai per miestą praūžė greitai slinkusi audra, laikinai nutraukusi elektros tiekimą šimtams tūkstančių vartotojų, krisdamas medis užmušė žinomą Atlantos nekilnojamojo turto agentą.

55 metų George'as Heery jaunesnysis buvo išėjęs pasivaikščioti į Bakhedo rajoną, kai ant jo užvirto medis, pranešė policija. G.Heery buvo architekto George'o Heery vyresniojo, kuris padėjo projektuoti Atlantos-Fultono apygardos stadioną, buvusį stadioną „Georgia Dome“ ir kitus žymius Atlantos statinius, sūnus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius