Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV Vakarų pakrantę siaubiantys gaisrai jau nusinešė mažiausiai 33 gyvybes

Beveik visi keliolika žmonių, apie kuriuos pranešta kaip apie dingusius be žinios JAV Oregono valstijos pietuose praūžus gaisrams, buvo identifikuoti, pranešė pareigūnai, pagalbos tarnyboms toliau kovojant su gaisrais, kurie jau pražudė mažiausiai 33 žmones nuo Kalifornijos iki Vašingtono valstijos.

Liepsnos sunaikino ištisus rajonus, palikdamos po savęs tik nuniokotą pilką kraštovaizdį, o dešimtis tūkstančių žmonių privertė palikti namus.

Šeštadienio vakarą Oregono valstijos Džeksono apygardos šerifo biuras pranešė, kad keturi žmonės žuvo per gaisrą, nuniokojusį Ašlando rajoną. Kiek anksčiau šią savaitę pareigūnai nurodė, kad dėl gaisrų be žinios dingusiais gali būti laikomi net 50 žmonių. Visgi dabar pranešama, kad kol kas nežinoma tik apie vieno žmogaus likimą.

Oregone per pastarąją savaitę gaisruose žuvo mažiausiai 10 žmonių. Pareigūnų teigimu, kituose gaisruose gali būti dingę daugiau žmonių, todėl greičiausiai žuvusiųjų skaičius išaugs. Kalifornijoje žuvo 22 žmonės, o Vašingtono valstijoje – vienas žmogus.

Tarp žuvusiųjų buvo ir gyventoja Millicent Catarancuic, kuris buvo rasta šalia savo automobilio penkių arų valdoje Beri Kriko mieste, Kalifornijoje. Pasak moters dukters, vienu metu M. Catarancuic buvo pasirengusi evakuotis kartu su savo šunimis ir katėmis automobiliu, tačiau moteris apsigalvojo, nes vėjas nurimo, o liepsnos atrodė pasukusios kita kryptimi.

Visgi vėliau ugnis netikėtai dar kartą pakeitė kryptį ir moteris nesuspėjo išsigelbėti.

VIDEO: Grėsmingas raudonas dangus priminė apokalipsę – Kalifornija grumiasi su didžiausiu per istoriją gaisru

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius