Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

JAV vyriausiasis užkrečiamųjų ligų specialistas A.Fauci paskiepytas nuo COVID-19

JAV vyriausiasis užkrečiamųjų ligų specialistas Anthony Fauci pirmadienį su kitais aukšto rango pareigūnais ir šešiais sveikatos apsaugos sistemos darbuotojais buvo paskiepytas nuo COVID-19 per internetu transliuotą renginį Nacionaliniuose sveikatos institutuose (NIH).
Skiepijamas Anthony Fauci
Skiepijamas Anthony Fauci / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Gerbiamas mokslininkas sakė, jog pasiskiepijo norėdamas parodyti šaliai, kad „itin pasitiki“ vakcinos saugumu ir veiksmingumu.

„Noriu paskatinti visus, kas turi galimybę pasiskiepyti“, – sakė jis ir nurodė, kad taip šalis būtų apsaugota, o pandemija – užbaigta.

Tuomet jis iškėlė į viršų nykščius ir nulipdamas nuo pakylos NIH būstinėje Betesdoje šalia Vašingtono paplojo kolegoms.

VIDEO: Nuo COVID-19 paskiepyta pirmoji pacientė – 90 m. sulaukusi senolė

79 metų A.Fauci, kuris vis dar dirba gydytoju, yra tarp pirmųjų amerikiečių, paskiepytų „Moderna“ ir Nacionalinio alergijos ir užkrečiamųjų ligų instituto (NIAID), kuriam jis vadovauja nuo 1984 metų, skurta vakcina.

Per renginį taip pat buvo paskiepyti NIH direktorius Francisas Collinsas (Fransisas Kolinsas) ir sveikatos apsaugos sekretorius Alexas Azaras (Aleksas Eizeras).

„Noriu, jog Amerikos žmonės žinotų, kad absoliučiai ir visiškai pasitikiu FDA (Maisto ir vaistų administracijos) vakcinų patvirtinimo procesų principingumu ir nepriklausomumu“, – sakė A.Azaras, kuris yra politinis Donaldo Trumpo administracijos pareigūnas.

Prieš juos buvo paskiepyti šeši sveikatos apsaugos sistemos darbuotojai.

Renginys įvyko naujai apklausai parodžius, kad JAV leidus naudoti dvi vakcinas, padaugėjo pasiskiepyti norinčių amerikiečių.

Leidinio „USA Today“ ir Safolko universiteto apklausa, vykdyta nuo trečiadienio iki sekmadienio, parodė, kad 46 proc. amerikiečių nori pasiskiepyti, kai tik galės tai padaryti. Spalio pabaigoje taip kalbėjo tik 26 proc. amerikiečių.

Dar 32 proc. naujos apklausos dalyvių sakė, jog palauks, kol pasiskiepys kiti, o tada skiepysis patys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius