Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV žiniasklaida: D.Trumpo dukra Ivanka valstybės reikalams tvarkyti naudojo asmeninį paštą

JAV prezidento dukra ir aukšto rango patarėja Ivanka Trump tvarkydama valstybės reikalus naudojo asmeninio elektroninio pašto paskyrą ir taip pažeidė federalinių įrašų tvarkymo taisykles, pirmadienį paskelbė laikraštis „The Washington Post“.
Ivanka Trump
Ivanka Trump / „Scanpix“/AP nuotr.

Cituodamas anoniminius šaltinius leidinys pranešė, kad tokį pažeidimą aptiko Baltųjų rūmų pareigūnai, tikrinę elektroninius laiškus nagrinėjant vieną ieškinį dėl viešųjų įrašų.

Paprašyta pakomentuoti situaciją, I.Trump pareiškė, kad buvo nesusipažinusi su tam tikromis taisyklių detalėmis, pažymėjo „The Washington Post“.

Kaip informavo laikraštis, jos advokato vienas atstovas patvirtino, jog I.Trump iš tikrųjų naudojosi asmeniniu pašto adresu, kol buvo supažindinta su taisyklėmis, ir pridūrė, kad jos laiškai, susiję su valstybės reikalais, buvo perduoti teismui dar prieš kelis mėnesius.

Prezidentas Donaldas Trumpas nuolat kritikuodavo savo varžovę per 2016-ųjų prezidento rinkimus Hillary Clinton, kad dirbdama valstybės sekretore ji naudojosi asmenine elektroninio pašto paskyra.

Tuometis Federalinio tyrimų biuro direktorius Jamesas Comey, kurį prezidentas pernai atleido, likus vos 11 dienų iki balsavimo paskelbė, kad jo vadovauta institucija atnaujino tyrimą dėl H.Clinton privataus pašto serverio naudojimo.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jameso Comey liudijimas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jameso Comey liudijimas

Kai kurie kritikai teigia, kad toks J.Comey sprendimas jai kainavo pergalę rinkimuose.

D.Trumpo šalininkai per mitingus dažnai tebeskanduoja „Uždarykit ją į kalėjimą!“, vieną iš dabartinio prezidento rinkimų kampanijos šūkių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius