Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 29 /19:07

JAV žvalgyba: Šiaurės Korėja veikiausiai neatsisakys visų branduolinių ginklų

Šiaurės Korėja veikiausiai neatsisakys visų savo branduolinių ginklų, net jeigu JAV prezidento Donaldo Trumpo derybų pastangos duos vaisių, antradienį pareiškė JAV nacionalinės žvalgybos vadovas Danas Coatsas.
Karinis paradas Šiaurės Korėjoje
Šiaurės Korėja / „Scanpix“/AP nuotr.

„Mes ir toliau laikomės vertinimo, kad Šiaurės Korėja veikiausiai neatsisakys visų savo branduolinių ginklų ir (jų) gamybos galimybių, net siekdama derybose susitarti dėl dalinės (pusiasalio) denuklearizacijos etapų, kad laimėtų JAV ir tarptautinių nuolaidų“, – sakoma D.Coatso pranešime Kongresui apie Jungtinėms Valstijoms kylančias grėsmes.

„Šiaurės Korėja tęs savo pastangas švelninti JAV vadovaujamos spaudimo kampanijos poveikį, pirmiausia diplomatine veikla, atsakomuoju spaudimu prieš sankcijų režimą ir tiesioginiu sankcijų vengimu“, – sakoma D. Coatso ataskaitoje.

Metiniame grėsmių Jungtinėms Valstijoms įvertinime, kurį parengė visa JAV žvalgybos bendruomenė, sakoma, kad Šiaurės Korėjos lyderiai karinius branduolinius pajėgumus laiko „itin svarbiais režimo išlikimui“.

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas, kuris planuoja antrą susitikimą su D.Trumpu, galbūt įvyksiantį vasario pabaigoje, siekia, kad Kinija ir Pietų Korėja drauge su juo spaustų Vašingtoną švelninti sankcijas Pchenjanui be reikšmingų jo nuolaidų branduolinių technologijų srityje, nurodoma pranešime.

„Kim Jong Unas taip pat siekė vienyti regioną prieš JAV vadovaujamą spaudimo kampaniją, kad pasiektų vis didesnį sankcijų švelninimą, o Šiaurės Korėjos pareiškimai ne kartą rodė, jog tam tikras sankcijų sušvelninimas yra būtinas, kad vyktų papildoma diplomatija“, – sakoma ataskaitoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius