Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV žvalgybos vado perspėjimas Donaldui Trumpui: netikėkite Rusijos pažadais

JAV Centrinės žvalgybos agentūros (CŽA) vadovas Johnas Brennanas perspėjo naujai išrinktą JAV prezidentą Donaldą Trumpą, kad susitarimo su Iranu atšaukimas turės rimtų pasekmių.
Johnas Brennanas
Johnas Brennanas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

61-erių metų CŽA vadovo teigimu, susitarimo su Iranu nutraukimas būtų pragaištingas ir bereikalingai padidintų įtampą. Tarptautinės sankcijos Iranui buvo panaikintos sausio mėnesį Teheranui ir galingosioms pasaulio valstybėms pagaliau sutarus dėl bendradarbiavimo sąlygų.

J.Brennanas pabrėžė, kad susitarimo panaikinimą apsunkina ir Jungtinių Tautų rezoliucija, kurioje įtvirtintas derybų rezultatas.

„Manau, kad tai būtų didžiausia kvailystė, jei naujoji administracija sugalvotų panaikinti susitarimą“, – teigė žvalgybos vadovas, pabrėždamas, kad toks sprendimas dar labiau sustiprintų Irano radikalių veikėjų spaudimą pratęsti branduolinę programą kariniams tikslams.

J.Brennanas pasiuntė ir dar vieną perspėjimą respublikonui D.Trumpui. Jis priminė, kad neverta pasitikėti Rusijos pažadais, konstatuodamas, kad Maskvos karinė veikla Sirijoje pareikalavo daugybės civilių aukų.

„Rusija neturi noro susitarti, jei tai nėra jų taktinė pergalė kovos lauke“, – sakė CŽA vadas.

Jo manymu, Vašingtonas turėtų suteikti kuo didesnę paramą nuosaikios opozicijos kovotojams, kurie bando atlaikyti Basharo al Assado, Rusijos, Irano ir „Hizbollah“ grupuotės spaudimą.

Rinkimų kampanijos metu D.Trumpas tikino, kad jo administracija sieks susitarimų su Kremliumi, siūlys bendrą kovą su „Islamo valstybe“ ir nesikiš į Sirijos konflikto sprendimą, palikdama iniciatyvą Rusijai.

J.Brennanas iš savo posto pasitrauks sausio mėnesį, baigdamas ketverių metų tarnybą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius