-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Jeanas Claude‘as Junckeris Jungtinei Karalystei dėl „Brexit“: „Susiimkite!“

Europos Komisijos (EK) pirmininkas Jeanas Claude‘as Junckeris sekmadienį atmetė kaltinimus neva Europos Sąjunga (ES) siekia slapto tikslo išlaikyti britus bloko sudėtyje ir Didžiąją Britaniją paragino „susiimti“ dėl „Brexit“.
Jeanas-Claude'as Junckeris
Jeanas-Claude'as Junckeris Jungtinei Karalystei dėl „Brexit“: „Susiimkite!“ / „Scanpix“/AP nuotr.

„Manau, jog yra neprotinga, kad dalis britų visuomenės, regis, mano, jog tai priklauso vien nuo ES – pateikti visų būsimų Didžiosios Britanijos problemų sprendimą“, – pareiškė J.C.Junckeris interviu vokiečių savaitraščiui „Welt am Sonntag“.

„Raginčiau juos susiimti. Ir pasakyti mums, ko jūs norite. Mūsų pasiūlymai buvo pateikti prieš daug mėnesių“, – pažymėjo jis.

VIDEO: Mokosi iš T.May: Jeanas-Claude'as Junckeris atkartojo Didžiosios Britanijos ministrės šokių judesius

Kiek anksčiau šį mėnesį Didžiosios Britanijos ministrė pirmininkė Theresa May atidėjo Bendruomenių rūmuose planuotą balsavimą dėl „Brexit“ sutarties, dėl kurios ji su ES susitarė lapkričio mėnesį, nes baiminosi, kad dokumentas bus atmestas, kadangi jam nepritaria ir daugelis jos partijai atstovaujančių parlamentarų.

Ji siekia iš Briuselio gauti išsamesnių paaiškinimų dėl būsimos tvarkos, susijusios su Airijos siena, ir yra pareiškusi, kad balsavimas galėtų būti surengtas sausio 14 dieną prasidedančią savaitę.

Tačiau tai reiškia, kad parlamento sprendimas dėl „Brexit“ sutarties būtų priimtas likus vos kelioms savaitėms iki kovo 29 dieną numatyto Didžiosios Britanijos išstojimo iš ES.

Pagrindinė opozicinė leiboristų partija tvirtina, kad Th. May „tempia laiką“, mėgindama priversti parlamentarus pritarti jos suderėtai sutarčiai, kad Didžiajai Britanijai netektų pasitraukti iš ES be sutarties.

„Man yra susidaręs įspūdis, jog dauguma britų įstatymų leidėjų labai nepasitiki Europos Sąjunga ir ponia May“, – pareiškė J.C.Junckeris.

VIDEO: Patvirtintas „Brexit“ susitarimo projektas: patenkinti ne visi, bet lietuviai teisės gyventi JK nepraras

Europos Komisijos pirmininkas taip pat atmetė kaltinimus neva Briuselis vilkina laiką, kad sutrukdytų Didžiajai Britanijai pasitraukti iš bloko.

„Yra kalbančiųjų, kad mūsų tikslas – visais įmanomais būdais užtikrinti, kad Didžioji Britanija liktų Europos Sąjungoje. Tačiau mes to nesiekiame, – pareiškė J.C.Junckeris. – Mes tik norime aiškumo dėl būsimų santykių. Ir mes gerbiame referendumo rezultatą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius