Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jemene per husių sukilėlių raketų ataką žuvo mažiausiai 70 karių

Husių sukilėliams paleidus raketų į mečetę Jemeno centrinėje Maribo provincijoje, žuvo mažiausiai 70 karių, sekmadienį pranešė medikai ir kariniai šaltiniai.
Husių sukilėliai
Husių sukilėliai / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Husiai Jemenas

Mečetę karinėje stovykloje Maribe, esančiame už maždaug 170 kilometrų į rytus nuo Sanos, husiai atakavo per šeštadienio vakarines maldas, naujienų agentūrai AFP pareiškė šaltiniai kariuomenėje.

Agentūros šaltinis Maribo miesto ligoninėje, į kurią buvo atvežti žuvusieji ir sužeistieji, pranešė, jog per ataką žuvo mažiausiai 70 karių.

Tarptautinės bendruomenės pripažinta Jemeno vyriausybė, kurią palaiko Saudo Arabijos vadovaujama karinė koalicija, su Irano remiamais husiais kovoja nuo 2014 metų, kai sukilėliai užėmė šiaurinę Sanos sostinę.

Jemeno prezidentas Abedrabbo Mansouras Hadi pasmerkė „bailų teroristų“ išpuolį, pranešė oficialioji naujienų agentūra „Saba“. Žuvusiųjų skaičius agentūros pranešime nebuvo nurodytas.

„Niekingi husių kovotojų veiksmai, be jokios abejonės, parodo jų nenorą (siekti) taikos, nes jiems rūpi tik mirtis ir naikinimas ir jie yra pigus Irano įrankis regione“, – pareiškė prezidentas.

Husių sukilėliai atsakomybės už šį išpuolį kol kas neprisiėmė.

Nuo 2015 metų kovo, kai Rijado vadovaujama koalicija įsikišo į Jemeno konfliktą, siekdama paremti vyriausybę kovoje prieš husių sukilėlius, žuvo dešimtys tūkstančių žmonių, daugiausia civilių, o milijonai buvo priversti palikti namus.

Jungtinės Tautos konfliktą Jemene laiko didžiausia pasaulyje dabartine humanitarine krize, dėl kurios šalis yra atsidūrusi ant bado slenksčio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius