Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jemeno donorų konferencijoje siekiama surinkti 3,85 mlrd. dolerių

Jungtinės Tautos paskelbė, jog pirmadienį tikisi surinkti 3,85 mlrd. dolerių (3,18 mlrd. eurų) ir jais užkirsti kelią didelio masto badui Jemene, be to, įspėjo, kad gyvenimas šioje karo nualintoje šalyje yra nepakeliamas, o vaikai išgyvena „ypatingą pragarą“.
Vaikai Jemene
Vaikai Jemene / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Daugiau kaip 100 vyriausybių ir donorų dalyvaus Švedijos ir Šveicarijos vadovaujamoje virtualioje donorų konferencijoje, Jemeno husių sukilėliams stengiantis užimti paskutinį šiaurinį vyriausybės bastioną.

Per šešerius metus trunkantį konfliktą dešimtys tūkstančių žmonių žuvo, o milijonai atsidūrė prie bado slenksčio. JT tai vadina didžiausia pasaulyje humanitarine krize.

2020 metais pagalbos finansavimas dėl pandemijos sumažėjo, todėl buvo uždaryta daug humanitarinių programų ir padėtis šalyje dar labiau pablogėjo.

JT ir jų partneriai pernai gavo 1,9 mlrd. dolerių – maždaug pusę reikiamos sumos.

Pirmadienį JT paragino „nedelsiant finansuoti“ pagalbą 16 mln. žmonių Jemene, kur maždaug dviem trečdaliams gyventojų reikia vienokios ar kitokios pagalbos, kad jie išgyventų.

„Daugumai žmonių gyvenimas Jemene dabar nepakeliamas. Vaikystė Jemene yra ypatingas pragaras. Šis karas ryją visą jemeniečių kartą“, – sakė organizacijos generalinis sekretorius Antonio Guterresas.

„Privalome tai nutraukti dabar ir iškart pradėti spręsti milžiniškus padarinius. Dabar ne laikas atsitraukti nuo Jemeno“, – sakoma jo pareiškime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius