Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jemeno sukilėlių husių delegacija atvyko į Stokholmą

Švedijos užsienio reikalų ministrė Margot Wallstrom vėlų antradienį patvirtino, kad į Stokholmą dalyvauti derybose su Jemeno valdžia atvyko šios šalies sukilėlių husių delegacija. 
Stokholmas
Stokholmas / Vida Press nuotr.

„Husių delegacija atvyko į Švediją kartu su Jungtinių Tautų, Švedijos ir Kuveito specialiais pasiuntiniais dalyvauti numatytose konsultacijose dėl Jemeno. Laukiame atvykstant Jemeno vyriausybės delegacijos“, – sakė M.Wallstrom.

Šalies diplomatijos vadovė išreiškė viltį, kad derybos, kurias ji pavadino „skubiu žingsniu kelyje į konflikto užbaigimą“, greitai įvyks.

„Švedijos vyriausybė didžiuojasi, kad teikia logistinę paramą Jungtinių Tautų vadovaujamoms deryboms“, – pridūrė M.Wallstrom.

Kiek anksčiau husių delegacijos vadovas Mohammedas Abdelsalamas socialiniame tinkle „Twitter“ parašė „dedąs visas pastangas, kad derybos dėl taikos atkūrimo ir agresijos nutraukimo būtų sėkmingos“.

Sukilėlių delegacija iš Sanos į Švediją atskrido Kuveito lėktuvu. Ją lydi JT pasiuntinys Martinas Griffithsas.

Jemeno vyriausybės delegacija, vadovaujama užsienio reikalų ministro Khaledo al Yamani, į Švediją turėtų atskristi trečiadienį.

Virtinė ankstesnių bandymų surengti derybas tarp vyriausybės ir husių baigėsi nesėkme. Viena tokių iniciatyvų žlugo rugsėjį, kai sukilėliai atsisakė skristi į Ženevą dalyvauti suplanuotose derybose, kurias organizavo JT.

JT perspėjimai, kad dėl blogėjančios humanitarinės padėties Jemene 15 mln. šalies gyventojų gresia badas, paskatino tarptautinę bendruomenę palaikyti naują bandymą surengti taikos derybas tarp konflikto šalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius