Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 11 /15:01

Jerevane prie vyriausybės rūmų protestuotojai reikalauja premjero atsistatydinimo

Jerevane prie vyriausybės rūmų trečiadienį susirinko keli tūkstančiai žmonių, reikalaujančių Armėnijos premjero Nikolo Pašiniano atsistatydinimo, pranešė naujienų agentūros „Interfax“ korespondentas.
Jerevane prie vyriausybės rūmų protestuotojai reikalauja premjero atsistatydinimo
Jerevane prie vyriausybės rūmų protestuotojai reikalauja premjero atsistatydinimo / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pastatą yra apsupusi policija.

Anksčiau per mitingą sostinės centre eiti prie vyriausybės rūmų ragino opozicinės partijos „Dašnakcutiun“ atstovas Išchanas Sagatelianas.

„Kadangi Pašinianas pabėgo, slepiasi nežinia kokios ambasados rūsyje ar bunkeryje, mes dabar žygiuojame prie vyriausybės, kuri taip pat nieko nedaro, pastato“, – sakė I.Sagatelianas.

Pasak jo, šalyje turi būti suformuota nacionalinės santarvės vyriausybė.

Anksčiau Armėnijos žiniasklaidoje pasirodė informacija, kad N.Pašiniano šeima išskrido iš Armėnijos, o pats premjeras yra JAV ambasadoje. „Interfax“ nėra gavusi Armėnijos vyriausybės ir JAV ambasados komentarų.

VIDEO: Azerbaidžano gatvėse šventė, o Armėnijoje protestuotojai niokoja vyriausybinius pastatus

Neramumai ir protestai Jerevane prasidėjo antradienio naktį, N.Pašinianui drauge su Rusijos ir Azerbaidžano lyderiais pasirašius trišalį pareiškimą dėl ugnies nutraukimo ir taikdarių nusiuntimo į Kalnų Karabachą, taip pat dėl virtinės Kalnų Karabacho rajonų perdavimo Azerbaidžanui.

Armėnijoje tai buvo įvertinta kaip nepagrįstas sprendimas kapituliuoti.

Jei nebūtų paliaubų, Kalnų Karabachas būtų prarastas

N.Pašinianas savo pareiškus skelbia tik per tiesiogines „Facebook“ transliacijas. Antradienį jis paskelbė buvęs priverstas pasirašyti paliaubų susitarimą, nes kariškiai ne kartą tvirtino, kad nėra kitos išeities, be to, priešakinėse linijose besikaunančių karių jau mėnesį nebuvo kuo pakeisti.

„Scanpix“/AP nuotr./Nikolas Pašinianas
„Scanpix“/AP nuotr./Nikolas Pašinianas

Trečiadienį N.Pašinianas papildė, kad jei karo veiksmai nebūtų nutraukti, Azerbaidžano pajėgos būtų užėmusios Kalnų Karabacho sostinę Stepanakertą, kurio jau nebuvo kam ginti, bei kitus svarbius miestus, o tūkstančiai armėnų karių būtų apsupti. Pasak N.Pašiniano, jei jis nebūtų pasirašęs susitarimo nutraukti karo veiksmus, Azerbaidžanas būtų užėmęs visą Kalnų Karabachą. Pagal susitarimą Azerbaidžanui teko tik dalis Kalnų Karabacho teritorijų, kurias per ankstesnį karą buvo užėmę armėnų ir vietinių separatistų pajėgos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius