-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Jis ramiai priėjo“: 15 panikos ir teroro minučių Paryžiuje

Gaivaus pavasarinio lietaus sulaukusiame Paryžiuje šeštadienį, 20.40 val., Romainas su žmona ir šešiamečiu sūnumi užsisakinėjo kavos „Starbucks“ kavinėje „Avenue de l'Opera“ gatvėje Paryžiaus centre.
Paryžiaus centre vyras peiliu sužeidė keletą žmonių
Paryžiaus centre vyras peiliu sužeidė keletą žmonių / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tuomet jis pažvelgė pro langą ir pamatė, kaip vyras ant šaligatvio kitoje gatvės pusėje puola praeivį. „Jo veidas buvo kruvinas, o rankoje jis turėjo peilį, – agentūrai AFP pasakojo 34 metų Romainas. – Jo auka išmetė iš rankų kebabą ir sugebėjo pasprukti. Tuomet tas vyras perėjo gatvę ir ėmė artėti prie mūsų. Jis ramiai priėjo, kas visiškai kontrastavo su aplink mus kilusia panika. Žmonės klykė ir bėgo.“

„Jis buvo su barzda, nelabai ilga, ir buvo normaliai apsirengęs. Jis visiškai neatitiko stereotipo, – pasakojo išpuolio liudininkas. – Jis du kartus pasakė „Allahu Akbar“ (Dievas visų didžiausias), labai tyliai. Tiesiog kraujas sustingo. Mes uždarėme ir užrakinome duris, todėl jis apsisuko, – sakė vyras. – Sustojo taksi, ir jis kelis kartus smogė per langą vairuotojui, tačiau šiam pavyko išsisukti, ir nuėjo toliau.“

Užpuolikas nuėjo link „Rue Marsollier“ gatvės ir rajono, kuriame veikia daug teatrų ir restoranų, čia mėgsta lankytis tiek vietiniai, tiek ir turistai.

Romainas iškvietė pagalbą 20.46 val. Tai buvo vienas pirmųjų skambučių policijai dėl šios atakos.

„Šaukit, šaukit!“

Po dviejų minučių bėgantys žmonės atkreipė šalia patruliavusių trijų policijos pareigūnų dėmesį. Kai jie pasivijo užpuoliką „Rue Marsollier“ gatvėje, šis ėmė eiti link jų ir šaukti: „Šaukit, šaukit – aš jus nudursiu!“

20.56 val. vienas iš pareigūnų mėgino du kartus elektrošoku nukenksminti užpuoliką, tačiau jam nepavyko. Vienas iš jo kolegų išsitraukė pistoletą ir du kartus iššovė užpuolikui į krūtinę. Jis išmetė peilį su lūžusia dešimties centimetrų geležte.

21.24 val. užpuolikas buvo oficialiai paskelbtas mirusiu.

Prancūzijos premjeras Edouard'as Philippe'as pažymėjo, kad policija po iškvietimo į įvykio vietą atvyko mažiau nei po penkių minučių, o užpuolikas buvo nukautas „mažiau nei po devynių minučių“.

„Tokia greita reakcija padėjo išvengti gerokai didesnio aukų skaičiaus“, – sakė jis.

Prancūzijos pilietis

Paryžiaus centre išpuolį surengęs vyras Prancūzijos pilietybę gavo 2010 metais, sekmadienį pranešė vietos naujienų portalas „France Info“.

Portalas informavo, kad užpuolikui Khamzatui Azimovui buvo 20 metų. Prancūzijos pilietybę jis gavo prieš aštuonerius metus. Iki išpuolio jis mokėsi viename Strasbūro universitete ir gyveno Paryžiuje su savo tėvais.

Specialiosios tarnybos Kh.Azimovą stebėjo nuo 2016-ųjų. Jis buvo įtrauktas į sąrašą asmenų, įtariamų turint radikalizuotas pažiūras ir galinčių kelti grėsmę saugumui.

Išpuolis šeštadienio vakarą įvyko Paryžiaus centrinėje Monsigny gatvėje, esančioje netoli operos rūmų. Šioje vietoje gausu restoranų, barų ir turistų lankomų objektų.

Per išpuolį žuvo 29 metų vyras, o dar du vyrai ir dvi moterys buvo sužeisti, tačiau jų gyvybėms pavojus negresia.

Tarp sužeistųjų buvo vienas vyras iš Liuksemburgo. Šios šalies Užsienio reikalų ministerija sekmadienį patvirtino, kad jo gyvybei pavojus negresia. Pranešime nenurodoma, ar Paryžiuje tas vyras gyveno, ar lankėsi kaip turistas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius