Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JK ir Kanada nerimauja dėl siūlomo Honkongo ekstradicijos įstatymo poveikio

Jungtinė Karalystė (JK) ir Kanada ketvirtadienį išreiškė susirūpinimą dėl to, kad Honkongo politikų siūlomas ekstradicijos įstatymas gali sukelti ekstradicijos į žemyninę Kiniją grėsmę regione gyvenantiems ir dirbantiems emigrantams ir kad tai gali sutrikdyti prekybos santykius.
JAV ir Kinijos vėliavos
JAV ir Kinijos vėliavos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pekinui palankios Honkongo valdžios institucijos siekia patvirtinti įstatymo projektą, leidžiantį atlikti ekstradicijas į bet kurią jurisdikciją, su kuria ji dar neturi sutarties, įskaitant žemyninę Kiniją.

Iki šiol pusiau autonominis miestas nevykdydavo ekstradicijų į žemyną dėl neskaidrios Kinijos baudžiamojo teisingumo sistemos bei dažno mirties bausmės taikymo.

„Esame susirūpinę dėl galimo šių pasiūlymų poveikio gausiam Kanados ir JK piliečių skaičiui Honkonge, verslo pasitikėjimui ir tarptautinei Honkongo reputacijai“, – pareiškė Jungtinė Karalystė ir Kanada.

„Be to, manome, kad egzistuoja pavojus, jog siūlomas įstatymo projektas gali neigiamai paveikti Kinijos ir Jungtinės Karalystės bendroje deklaracijoje nustatytas teises ir laisves. Labai svarbu, kad Honkongo ekstradicijos susitarimai atitiktų „vienos šalies, dviejų sistemų“ principą ir kad būtų išsaugotas aukštas Honkongo autonomijos lygis.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius