-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JK leiboristų lyderis prašo karalienės audiencijos, kad užkirstų kelią premjero planams

Jungtinės Karalystės pagrindinės opozicinės Leiboristų partijos lyderis Jeremy Corbynas paprašė karalienės Elizabeth II skubios audiencijos, kad užkirstų kelią ministro pirmininko Boriso Johnsono iniciatyvai daugiau nei mėnesiui sustabdyti parlamento darbą, trečiadienį paskelbė britų dienraštis „The Independent“.
Jeremy Corbynas
Jeremy Corbynas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Yra grėsmės, kad karališkoji prerogatyva (susijusi su parlamento darbo sustabdymu) bus tiesiogiai panaudota prieš Bendruomenių Rūmų daugumą“, – rašo leidinys, cituodamas leiboristų lyderio laišką.

„Tokiomis aplinkybėmis aš, kaip oficialios opozicijos lyderis, savo partijos narių ir daugelio kitų parlamento narių vardu prašau suteikti man ir kitiems (karalienės patarėjų) Slaptosios Tarybos nariams audienciją dėl neatidėliotino reikalo anksčiau, nei bus priimtas koks nors galutinis sprendimas“, – sakoma laiške.

Didžiosios Britanijos karalienė Elizabeth II
Didžiosios Britanijos karalienė Elizabeth II

„Nes pirmas darbas, kurį padarysime pagal darbotvarkę, labai netrukus, kitą savaitę parlamentui sugrįžus (iš atostogų) – pabandysime priimti įstatymą, blokuojantį tai, ką jis (B Johnsonas) daro, o paskui savo laiku surengsime balsavimą dėl nepasitikėjimo juo“, – paaiškino J.Corbynas.

Remiantis „The Independent“, šį laišką J.Corbynas išsiuntė netrukus po parlamentarų susitikimo, kur dalyvavo prieš „kietąjį“ JK pasitraukimą iš Europos Sąjungos pasisakantys leiboristai, Škotijos nacionalinės partijos (SNP) nariai ir liberaldemokratai.

Anksčiau trečiadienį B.Johnsonas paprašė Elizabeth II leidimo pasinaudoti teise įšaldyti abiejų parlamento rūmų darbą iki spalio 14 dienos, kai karalienė turės sakyti savo kalbą, pristatančią naujus vyriausybės prioritetus.

Jeigu parlamento darbas bus sustabdytas, proeuropinė stovykla turės mažiau laiko B. Johnsono „Brexit“ planams sužlugdyti iki spalio 31-ąją numatyto šalies išstojimo iš ES. B.Johnsonas neigia, kad šis pasiūlymas susijęs su jo ketinimais išvesti Britaniją iš ES be jokios sutarties.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius