Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JK minint gaisro Londono daugiabutyje metines, šalyje tvyro pyktis ir sielvartas

Jungtinei Karalystei (JK) ruošiantis paminėti tragedijos daugiabutyje „Grenfell Tower“ – pražūtingiausio nuo Antrojo pasaulio karo laikų gaisro gyvenamajame pastate – metines, vietos bendruomenėje tvyro pyktis dėl teisingumo stokos ir gilus sielvartas.
Sudegęs  „Grenfell Tower“ pastatas
Sudegęs „Grenfell Tower“ pastatas / 15min.lt/Giedrės Steikūnaitės nuotr.

Vakarų Londono bendruomenė vis dar neatsigavo nuo 71 gyvybę nusinešusių liepsnų pasekmių: daugelis nukentėjusiųjų prieš ketvirtadienį vyksiančias ceremonijas išreiškė nusivylimą politikų bei priešgaisrinės tarnybos veiksmais.

„Nesuprantu, kodėl kaip šalis nesame pasipiktinę, kodėl nereikalaujame iš vyriausybės, kad padėtis tuoj pat pasikeistų“, – sakė vietos gyventoja ir paramą išgyvenusiems teikiančios organizacijos „Justice4Grenfell“ aktyvistė Tasha Brade.

Kampanijos dalyviai siekia, kad šiuo metu vykstantis tyrimas nuvestų iki areštų ir degių apdailos plokščių uždraudimo.

Jie taip pat kritikuoja priešgaisrinės tarnybos nurodymą gyventojams likti savo namuose; šis įsakymas buvo atšauktas praėjus tik dviem valandoms.

Lėtos naujo busto nukentėjusiesiems paieškos tik šliūkštelėjo alyvos į ugnį – 43 iš 203 nukentėjusiųjų ir jų šeimų tebegyvena viešbučiuose.

„Nukentėjusieji negavo būtinų paslaugų, susijusių su jų sveikata ir gerove“, – tikino Vassiliki Stavrou-Lorraine, 34 metus gyvenusi priešais daugiabutį.

VIDEO: Gaisro Londone liudininkai pasakoja apie liepsnų įkalintus ir pagalbos besišaukiančius gyventojus

„Deja, praėjus metams padėtis lieka ta pati“, – sakė ji, pridurdama, kad žmonės kenčia nuo „depresijos ir potrauminio streso sutrikimų“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius