-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JK neįleis į konferenciją dezinformaciją skleidžiančių Rusijos žiniasklaidos priemonių

Didžioji Britanija pirmadienį nurodė neleisianti Rusijos žiniasklaidos priemonėms RT ir „Sputnik“ Londone vyksiančioje pasaulinėje konferencijoje žiniasklaidos laisvės klausimais dėl šių organizacijų „aktyvaus vaidmens skleidžiant dezinformaciją“.
RT
RT / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

Planuojama, kad konferencijoje, kurią Jungtinė Karalystė organizuoja kartu su Kanada, dalyvaus apie 60 ministrų ir tūkstantis žurnalistų bei pilietinės visuomenės narių. Šis renginys vyks trečiadienį ir ketvirtadienį.

„Neakreditavome RT arba „Sputnik“ dėl jų aktyvaus vaidmens skleidžiant dezinformaciją“, – sakė viena britų Užsienio reikalų ministerijos atstovė.

„Nors neįmanoma patenkinti visų akreditacijos prašymų, konferencijoje dalyvaus žurnalistų iš viso pasaulio, įskaitant Rusiją“, – pridūrė ji.

Penktadienį Rusijos ambasada pasmerkė britų sprendimą dėl anglų kalba transliuojančios televizijos RT kaip „tiesioginę politiškai motyvuotą diskriminaciją“.

Ambasados pranešime sakoma, kad RT buvo pasakyta, jog jos žurnalistams konferencijoje nėra vietos. Taip pat nurodoma, kad ambasada susisiekė su Britanijos užsienio reikalų ministeriją ir pareiškė skundą.

Šis sprendimas buvo priimtas po Britanijos esą „ištisus mėnesius vykdytos šmeižto kampanijos“ prieš RT, pridūrė televizija, be kita ko, remdamasi britų žiniasklaidos priežiūros agentūros „Ofcom“ sprendimu.

Gruodį „Ofcom“ pripažino, kad RT pažeidė nešališkumo taisykles keliomis savo laidomis, parodytomis po Anglijos mieste Solsberyje įvykdytos cheminės atakos prieš vieną buvusį dvigubą rusų agentą.

Maskva neigia Londono pareiškimus, kad ji leido pernai kovą surengti ataką prieš buvusį žvalgybos pareigūną Sergejų Skripalį ir jo dukterį.

Londono konferencijos organizatoriai sako ketinantys paskatinti tarptautines diskusijas ir bendradarbiavimą žiniasklaidos laisvės srityje, įskaitant veiksmus, nukreiptus prieš melagingų naujienų sklaidą.

Tarptautinė žmogaus teisių advokatė Amal Clooney šiame renginyje dalyvaus kaip Britanijos specialioji pasiuntinė žiniasklaidos laisvės reikalams.

Ji vadovaus pirmajam nepriklausomų ekspertų darbo grupių susitikimui, per kurį ketinama aptarti, kaip būtų galima sustiprinti žurnalistų apsaugą nacionalinės teisės priemonėmis.

Visas dalyvių sąrašas dar nėra paskelbtas, bet pareigūnai sakė, kad vienintelės į konferenciją nepakviestos šalys yra Šiaurės Korėja, Sirija ir Venesuela.

Prieš konferenciją Britanija paskelbė skirsianti 18 mln. svarų (20,1 mln. eurų) kovai su dezinformacija Rytų Europoje ir nepriklausomos žiniasklaidos stiprinimui Vakarų Balkanuose.

Tai yra dalis 100 mln. svarų (11,6 mln. eurų) vertės penkerių metų trukmės programos, orientuotos į Rytų Europą ir Centrinę Aziją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius